1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kağıthane’de İslami Derneğe Silahlı Saldırı
Kağıthane’de İslami Derneğe Silahlı Saldırı

Kağıthane’de İslami Derneğe Silahlı Saldırı

Kağıthane'de Ay Işığı Derneğine bir mafya yapılanması içinde oldukları iddia edilen kişiler tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Yaşanan olayda saldırgan gruptan 2 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

14 Nisan 2015 Salı 13:57A+A-

HAKSÖZ-HABER

Dün saat 21.00 sıralarında Gültepe Mahallesi Talatpaşa Caddesi Akçil Sokak'ta bulunan Ay Işığı Yetim ve Öksüz Çocuklar Eğitim ve Yardımlaşma Derneğine silahlı saldırı düzenlendi.

Uyuşturucu çetesiyle ilişkili bir grubun Ay Işığı Derneğine silahla ateş etmesi üzerine bir arbede yaşandı. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bir grup silahlarıyla havaya ateş açarak cadde üzerinden derneğin bulunduğu sokağa girdi. Grup ellerindeki uzun namlulu silahlarla derneğe ateş açtı. Dernek üyelerinin de saldıran gruba silahla karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı. Çok sayıda merminin kullanıldığı çatışma sırasında 7 kişi vücutlarına isabet eden kurşunlarla yaralandı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık ekibi ve polis sevk edildi. Ambulansa alınan yaralılar çevredeki hastanelere sevk edildi. Hastaneye kaldırılan yaralılardan saldırgan grup içindeki Osman Kök ve Murat Yavi, hayatlarını kaybederlerken; içlerinde ağır yaralıların da olduğu dernek mensubu yaralıların tedavileri devam ediyor.

Ancak olayla ilgili bir diğer iddia ise dernekten silahlı herhangi bir karşılık verilmediği yönünde. Saldırgan gruptakilerin kullandıkları maddelerin etkisiyle birbirlerini vurdukları ifade ediliyor. Ancak bir ajanstan yayılan ilk haber dernekten silahlı karşılık verildiği yönünde olduğu için ölenlerin de bu karşılık esnasında öldükleri sanılıyor ve haber bu şekilde yayılıyor.

GERGİNLİK HASTANEYE TAŞINDI

Yaşanan çatışmanın ardından polis ekipleri 24 kişiyi gözaltına aldı. Olay sonrası yaralıların kaldırıldığı Şişli Etfal ve Okmeydanı Araştırma Hastanesi'nde de gerginlik yaşandı. Yaralı yakınları hastanede birbirlerine girdi. Kavga sonrasında her iki hastaneye de çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

İddialara göre, dernek üyeleri ile saldırgan grup arasında daha önceden süregelen bir husumet bulunuyordu. Saldırgan grubun bir mafya yapılanması olduğu ve daha önce mahalleye uyuşturucu soktuğu için kavgalar yaşandığı öğrenildi. Olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.

KONUYLA İLGİLİ YENİ HABERİMİZ İÇİN TIKLAYINIZ >>>

 

 

 

HABERE YORUM KAT