1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SUUDİ ARABİSTAN

  4. Kabe'deki Vinç Faciasında Ölü Sayısı 107'ye Yükseldi
Kabe'deki Vinç Faciasında Ölü Sayısı 107'ye Yükseldi

Kabe'deki Vinç Faciasında Ölü Sayısı 107'ye Yükseldi

Fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrilmesi sonucu ölenlerin sayısının 107'ye yükseldiği, 238 kişinin de yaralandığı bildirildi.

12 Eylül 2015 Cumartesi 07:41A+A-

Suudi Arabistan'ın  Mekke kentinde etkili olan fırtına nedeniyle Kabe'de bir vincin devrilmesi sonucu ölenlerin sayısının 107'ye yükseldiği, 238 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Suudi Arabistan Sivil Savunma Birimi'nin sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Ölenlerin sayısı 107'ye, yaralıların ise 238'e yükseldi" ifadesi kullanıldı.

Sivil Savunma Birimi'nden daha önce yapılan açıklamada 87 kişinin öldüğü, 184 kişinin yaralandığı duyurulmuştu.

Doktor Muhammet Abdullah Furkan, Kabe'de meydana gelen vinç kazasıyla ilgili, "Rüzgardan sonra vinç devrildi. Yıldırım düştü büyük ihtimalle. Safa ve Merve'den tavaf alanlarına doğru geldi. Tavaf alanında en alt kattaydım ben, tavaf alanı kıpkırmızı olmuştu, çok ciddi sıkıntılar vardı" dedi.

Furkan, doktor olduğunu, İstanbul'dan görevli olarak geldiğini belirterek, olay anında tavaf alanının alt katında olduğunu söyledi. 

Tavaf alanının en alt katında olduğu için dışarıdaki hasarı göremediğini anlatan Furkan, "İçeride hasar yaratacak bayağı bir parça vardı. Ben 15 kadar hastaya müdahale ettim. Benim müdahale ettiklerimde ölü yoktu. Bir iki tane durumu kritik hasta vardı ama orada koştururken Safa Merve ve 3. katta 500 sayısından bahsediliyordu" ifadelerini kullandı. 

Yaralanan 19 Türkiyeli hacı adayının kimlikleri belirlendi

Diyanet İşleri Başkanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, kazada yaralanan Türk hacı adayların isimleri şöyle:

"Mehmet Ali Ünal, Nurettin Günaydın, İrfan Okullu, İsa Sarak, Feride Karaağaçlı, Hasan Yoldaş, Cennet Kavaş, Mehmet Türkmen, Safiye Yıldız, Habib Barlalı, Yusuf Emsal, Husam İ. Wahheol, Refiye Öret, Abdullah Öresin, Abdulgazi Savaş, Zeki Eldem, Mustafa Boz, Mehmet Aslantaş ve Abdullah Üresin." 

Öte yandan, Mekke Bölgesi Emiri Halid el-Feysal'ın, vinç kazasını araştırmak için bir komisyon kurulması ve sonucunun acilen yetkili mercilere sunulması talimatı verdiği aktarıldı.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT