1. HABERLER

  2. HABER

  3. JİTEM ve Musa Anter Cinayeti Davaları Birleştirildi
JİTEM ve Musa Anter Cinayeti Davaları Birleştirildi

JİTEM ve Musa Anter Cinayeti Davaları Birleştirildi

Yargıtay, "Yeşil" kod adlı Yıldırım ve itirafçı Aygan'ın yargılandıkları Diyarbakır'daki JİTEM davası ile yazar Anter'in öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin Ankara'daki davanın birleştirilmesine karar verdi.

29 Ocak 2016 Cuma 13:07A+A-

Yargıtay, Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki 16 sanıklı JİTEM davası ile yazar Musa Anter'in öldürülmesi ve AK Parti Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu'nun yaralanmasına ilişkin Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesindeki 4 sanıklı davanın birleştirilmesini kararlaştırdı.

Diyarbakır 1. Ağır Ceza Mahkemesinin, JİTEM davasının, Ankara'daki Musa Anter cinayeti davasıyla birleştirilmesini talep etmesi, Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinin birleştirmeye muvafakat vermemesi üzerine dosya, uyuşmazlığın giderilmesi ve yargı yerinin belirlenmesi için Yargıtay 5. Ceza Dairesine gönderildi.

Daire, inceleme sonucunda "iki dava dosyası arasında olay, suç tarihi ve suç yönünden şahsi, hukuki ve fiili irtibat bulunduğu" sonucuna vararak, davaların birleştirilmesine karar verdi.

Daire, birleştirilen davanın Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesini kararlaştırdı.

Ankara'daki davada dönemin Jandarma İstihbarat Grup Komutan Vekili Savaş Gevrekçi ve korucu Hamit Yıldırım'ın arasında olduğu 4 sanık, Diyarbakır'daki davada ise 16 sanık yargılanıyor.

"Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ve itirafçı "Abdülkadir Aygan" olarak bilinen Aziz Turan ise iki davada da yargılanıyor.

AA

HABERE YORUM KAT