1. HABERLER

  2. HABER

  3. JİTEM Taktiğiyle Saldıran PKK Gerilla Değil, Kontrgerilla
JİTEM Taktiğiyle Saldıran PKK Gerilla Değil, Kontrgerilla

JİTEM Taktiğiyle Saldıran PKK Gerilla Değil, Kontrgerilla

PKK, gerçekleştirdiği son saldırılarla 90’lı yılların JİTEM rolünü üstlenmiş oldu.

24 Eylül 2012 Pazartesi 16:11A+A-

Taraf gazetesi son PKK saldırıları sonrası çizgisini sertleştirdi. Örgütün özellikle savunmasız konumdaki asker, polis ve yargı mensuplarını hedefine alan saldırılarını eleştiren gazete, örgütü JİTEM'e benzetti.

PKK'nın 10 saldırısını hatırlatan Taraf, “Gerilla değil kontrgerilla!” dedi.

İşte Taraf gazetesinin haberi:

PKK'nın son suikastları JİTEM'in yargısız infazlarını hatırlatıyor. Örgütün Van'da hastane nöbetindeyken başından vurduğu polis Tuncay Akyüz hayatını kaybetti.

6 UZMAN ASKER, 4 POLİS, 1 BAŞSAVCI, 1 MÜHENDİS

PKK, kırsal alanda asker ve polisle şiddetli çatışmalar yaşarken kent ve ilçe merkezlerinde de sivil devlet görevlilerini hedef almaya başladı. Örgüt son iki yıl içinde altı uzman asker, dört polis, bir başsavcı ve bir mühendisi ya sokak ortasında ya da görev noktalarında, arkalarından yaklaşarak başlarına sıktığı tek kurşunla öldürdü. Cinayetlerden yedisi Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde yaşandı. Arkadan yaklaşarak başa kurşun sıkma yöntemini 1990’lı yıllarda JİTEM olarak bilinen kontrgerilla tetikçileri kullanıyordu.

PKK, önceki gün Van’da hastanede görevli Tuncay Akyüz isimli polisi aynı yöntemle öldürdü. Arkadan yaklaşan militan, Akyüz’ün kafasına ateş edip kaçtı. Bu saldırıyla birlikte son iki yılda benzer şekilde öldürülenlerin sayısı 12’ye yükseldi. İşte o kanlı liste:

14 Temmuz 2010: Yüksekova 21. Jandarma Sınır Tugay Komutanlığı’nda görevli Uzman Çavuş Yasin Ak, sabah 07:30 sıralarında sokakta yürürken kafasına ateş edilerek öldürüldü.

4 Nisan 2011: Hakkâri Yüksekova’daki Cengiz Topel Caddesi’nde yürüyen uzman çavuşlar Yalçın Bozok ve Durdu Çapar, arkadan yaklaşarak ateş eden bir PKK’lı tarafından öldürüldü.

5 Temmuz 2011: Yahya Karakaya (26) ve Murat Özkozanoğlu (25) isimli uzman çavuşlar, Yüksekova’da sivil giysilerle sokakta yürürken silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti.

22 Eylül 2011: Mehmet Emin Çakır adlı polis, Diyarbakır’da sokakta uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

27 Eylül 2011: Hakkâri Yüksekova’ya eşini ziyaret etmek için giden Petrol-İş üyesi kimya mühendisi Engin Yıldırım, sivil polis zannedilerek sokak ortasında öldürüldü.

24 Mayıs 2012: Muş Varto’da astsubay Erdinç Aydın, ekmek alıp evine dönerken, evinin önünde arkadan vurularak öldürüldü.

17 Ağustos 2012: Van’daki koyteynır kentte görevli polis memuru 30 yaşındaki Abdurrahman Doğan, bir PKK’lının açtığı ateşle can verdi.

19 Eylül 2012: Dersim’in Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, lojman girişine gizlenen bir PKK’lının başına ateş etmesi sonucu yaşamını yitirdi.

21 Eylül 2012: Hakkâri’nin Yüksekova İlçesi’nde sivil giyimli polis memuru İsmail Öztürkçü, cadde ortasında arkadan yaklaşan bir kişinin açtığı ateşle başından vurulup yaşamını yitirdi.

22 Eylül 2012: Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin acil servis bölümündeki polis noktasında görev yapan polis Tuncay Akyüz, arkadan yaklaşan bir kişi tarafından başına ateş edilerek öldürüldü.

gerilla-degil-kontrgerilla_taraf-pkk.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum