1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Japonya’nın Pearl Harbor Ziyareti: Özür Dilenmeyecek
Japonya’nın Pearl Harbor Ziyareti: Özür Dilenmeyecek

Japonya’nın Pearl Harbor Ziyareti: Özür Dilenmeyecek

Japonya Kabine Baş Sekreteri Yoşihide Suga, Başbakan Şinzo Abe’nin ay sonunda Pearl Harbor’a yapacağı ziyaretin amacının özür dilemek olmadığını söyledi.

06 Aralık 2016 Salı 18:09A+A-

AA’nın Kyodo ajansına dayandırdığı haberine göre, Japonya Başbakanı Şinzo Abe’nin Japonya tarafından 7 Aralık 1941’de vurulan Hawaii’nin Pearl Harbor bölgesine yapacağı ziyaretine ilişkin, Japonya Kabine Baş Sekreteri Yoşihide Suga, ziyaretin amacının özür dilemek olmadığını, Pearl Harbor’da ölenleri anmak olduğunu dile getirdi.

Dışişleri Bakanı Fumio Kişida, 26-27 Aralık’ta yapılması planlanan ABD ziyaretinde Başbakan Abe’ye eşlik edeceğini ve ocak ayında görevi bırakacak olan ABD Başkanı Barack Obama ile de görüşeceklerini belirtti.

Japonya’nın 1941’deki saldırısından bu yana üssü ziyaret eden görevdeki ilk Japonya başbakanı olacak Abe, ziyaretiyle Japonya ve ABD arasında uzlaşma mesajı göndermek istediğini belirtmişti.

Vikipedi’de yer alan bilgilere göre, Pearl Harbor’a yapılan saldırı sonucunda ABD’ye ait 12 savaş gemisi ciddi şekilde hasara uğradı veya batırıldı ve 188 savaş uçağı imha edildi, 2 bin 403 ABD askeri ile 68 sivil öldü.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum