1. HABERLER

  2. ÇEVİRİ

  3. Japonya’da pandemi süresince aile içi şiddet vakaları arttı
Japonya’da pandemi süresince aile içi şiddet vakaları arttı

Japonya’da pandemi süresince aile içi şiddet vakaları arttı

Polis verilerine göre, 2020 yılında Japonya'da kaydedilen suçların sayısı, pandemi sürecinde düştü. İnsanlar evde kaldıkça sokak suçlarında büyük bir düşüş yaşanırken aile içi şiddet vakaları ise arttı.

04 Şubat 2021 Perşembe 14:20A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Ulusal Polis Ajansı (NPA) verilerine göre, aile içi şiddet ve siber suçların sayısı rekor seviyelere ulaştı.

Geçen yıl Japonya'da 614.303 ceza davası görülmüştü. 2019 istatistiklerine göre % 17,9 oranında rekor bir düşüş yaşandı.

Bir NPA yetkilisi, "Yeni normalin (pandemi yaşamının) yayılması ile beraber toplumda da değişikler yaşanmaya başladı. Gelecekteki suç verileri ve olayları da değişim yaşıyor. Ancak taciz, aile içi şiddet ve taciz mağdurlarının gizli kalması vakaları da endişe verici oranda artıyor. Gerekli tedbirleri alacağız." dedi.

Otomat vandalizmi ve kap kaç vakaları da dahil olmak üzere sokak suçları, bir önceki yıla göre% 27.0 düşüşle 199.282'ye geriledi. Cinayet, adam kaçırma gibi suçlar % 9,7 düşüşle 8,934'e düştü. Aile içi şiddetle ilgili görüşmelerin sayısı ise bir önceki yıla göre % 0,5 artarak 82.641'e yükseldi. Siber suç vakaları % 4,1 artarak 9.911’e ulaştı.

NPA'ya göre, ev içi şiddet vakalarındaki artış pandeminin getirmiş olduğu kısıtlamalarla beraber arttı. “Eskiye oranla daha fazla insanın uzaktan çalışması ve internete bağlı diğer cihazların kullanımının artması (özellikle kişisel telefon) yeni sorunların gün yüzüne çıkmasına bağlanabilir.” dendi.

Çocuk istismarı vakalarında da artış gözlemlendi. Toplamda sözlü ve duygusal istismarın yaklaşık % 70'ini çocuk istismarı oluşturuyor. Fiziksel ve cinsel istismar ise verilerin % 18'ini oluşturuyor. 2020 yılı polis verileri, istismar vakalarında  % 8,1 artış olduğunu gösteriyor.

Japonya'da, polis verilerine göre en yüksek suç oranı 2002’de 2.853.739 vaka olarak kaydedilmişti.

Kaynak: the JapanTimes

HABERE YORUM KAT

1 Yorum