1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İzmir Özgür-Der'den Bekir Coşkun heykeli dikilmesine tepki
İzmir Özgür-Der'den Bekir Coşkun heykeli dikilmesine tepki

İzmir Özgür-Der'den Bekir Coşkun heykeli dikilmesine tepki

Buca Belediyesi Menderes Mahallesi’nde yapımı süren parka basın tarihine damga vuran(!) Bekir Coşkun’un adının verilmesini kararlaştırarak parkın içine yazarın heykelinin yapılmasını kararlaştırdı.

27 Aralık 2020 Pazar 17:15A+A-

HAKSÖZ HABER

28 Şubat dönemine ilişkin "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini cebren düşürmeye, devirmeye iştirak" suçundan yargılanan Çevik Bir’in adını “meydan adı” olarak kullanan bir yer İzmir’in Buca ilçesi. Ne yazık ki bu utanç verici durum hala devam ediyor. Darbecinin adının verildiği meydana Atatürk heykeli dikilmesi de işin cabası! Aslında bu durum bir zihniyet arkeolojisi yapmayı anlamsız kılıyor; çünkü her şey o kadar açık ki!

Belediyenin web sitesinde menülerden birisi de ilçedeki “heykellere” dair. Kamu malı kimseye fayda ya da zarar getirmeyecek heykeller için heba ediliyor. Hâlbuki kim heykel seviyorsa kendisi için yaptırıp evinde muhafaza edebilir, sevebilir vs. Meydanlara heykel dikmek. ortaçağ kültürünü günümüze taşımaktan başka bir şey değildir.

Şimdi Buca belediyesi bir de müteveffa gazeteci Bekir Coşkun’un 2 metrelik heykelini dikmeye hazırlanıyor. Coşkun Müslüman hassasiyeti taşıyan kitlelere “bidon kafalılar”, “göbeğini kaşıyan adam” vb. hakaretleriyle biliniyor. Onun başka iğrenç sözleri de var ki burada zikretmek Coşkun’un seviyesine inmek olacağından bundan ar duyarız.

Buca Belediyesinden talebimiz Coşkun’un heykelini dikmekten derhal vazgeçmesidir. Onun gelecek kuşaklara bırakacağı saygın bir dili yoktur. Dünya ekonomilerinin sarsıldığı, milyonlarca insanın mülteci durumuna düştüğü, yağışsız bir dönemin yaşandığı bu günlerde böyle bir israfa imza atılmamalıdır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Özgür-Der İzmir Şubesi

HABERE YORUM KAT

6 Yorum