1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İzmir kompleksinden kurtulabilmek…
İzmir kompleksinden kurtulabilmek…

İzmir kompleksinden kurtulabilmek…

İzmir AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ içkili mekânlarda seçim propagandası yaptı.

05 Şubat 2024 Pazartesi 17:40A+A-

HAKSÖZ HABER

İzmir’de CHP kapatılması çok mümkün olmayan bir farkla seçimleri kazanıyor. İzmir’de sağ gelenekten partilerin seçim kazandığı görülmemiş bir şey değil ancak neredeyse 20 yıldır CHP’nin İzmir siyasetinde büyük bir ağırlığı var.

Bu gerçeği kabul etmeden İzmir’de siyaset üretmenin ise çok büyük bir bedeli olacaktır. Muhafazakar-dindar kesimin oylarıyla iktidara gelen AK Parti her yerel seçimde İzmir’e büyük bir mesai harcıyor. Ancak verdiği emeğin mahsullerini toplama şansı henüz olmadı. AK Parti ne yaparsa yapsın İzmirliler CHP’yi tercih ediyor. Bu durum ise AK Parti’yi daha fazla komplekse sokuyor olmalı ki her seçimde AK Parti’nin İzmir adayları daha da komik işlere imza atıyorlar.

Geçtiğimiz seçimlerde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci “yerli şarap üretimini destekledik” diyerek İzmirlilerden oy istemişti. AK Parti’nin son İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ ise içkili mekânlarda seçim propagandası yaparak vites yükseltti. “İzmir’imizin her sokağında, her caddesinde” başlığıyla paylaştığı videoda Dağ, “biz her kesime açığız” mesajı vermek için çırpınıyor.

AK Parti’nin bir türlü aşamadığı bu “İzmir kompleksi” sol-Kemalistlere yaranmak için kendi seçmenini küstürdüğü bir vasatı inşa ediyor. İzmir’de alkol tüketmek isteyenler kendi tercihlerini yaşıyorlar ancak onlara yaranmak için etrafa gülücükler dağıtan AK Partili aday görüntüsü tek kelimeyle mide bulandırıyor. Cumhuriyet'in haberi verme şekli dahi sol-Kemalistlerin bu tarz hamlelere yaklaşımını özetleyen cinsten:

Erdoğan ‘şeriat’ dedi, İzmir'de AKP’'nin adayı Hamza Dağ alkollü mekânları ziyaret etti

ekran-goruntusu-2024-02-05-174638.png

İzmir’de kendi değerlerinize bağlı kaldığınız bir seçim kampanyası yürütüp onurlu bir şekilde kaybetmek varken böyle rezil olarak kaybetmeyi neden her seferinde tercih ediyorsunuz? Sizin hiç ilkeniz yok mu?

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

6 Yorum