1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İyiliğe teşekkür ederken bile milliyetçi refleks mi?
İyiliğe teşekkür ederken bile milliyetçi refleks mi?

İyiliğe teşekkür ederken bile milliyetçi refleks mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu yardımları sebebiyle bütün ülkelere kendi dillerinde teşekkür ederken bir tanesini unuttu!

20 Şubat 2023 Pazartesi 15:00A+A-

HAKSÖZ HABER

Türkiye’deki deprem neredeyse bütün dünyanın seferber olduğu bir dayanışma ruhu oluşturdu. Bu güzel örneklik milliyetçiliğin ne kadar içi boş bir ideoloji olduğunun göstergesi.

Türk milliyetçiliğinin özellikle Arap, Yunan, Ermeni ve Kürt kimliklerini hedef alan önyargılı bakış açısı bu insanlardan gelen desteklerle belki bir nebze aşılmıştır. Ümidimizi diri tutmamız gerekiyor ancak Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun sosyal medyadan paylaştığı videoda onlarca farklı dilde teşekkür mesajları verilirken Kürtçe görmezden geliniyor.

Üstelik Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi’nin depremzedelere yolladığı yüklü miktardaki yardım malzemesi ve arama-kurtarma ekiplerinin varlığına rağmen yapılan bu hata ne anlama geliyor?

Her şeye rağmen umutlu olmak adına bunun basit bir unutkanlık eseri olduğunu düşünmek istiyoruz. Yoksa Türkiye’nin komşusu olan ve zor zamanda yanımızda duran Irak Kürtlerine bir teşekkür bu kadar zor olabilir mi?

HABERE YORUM KAT

10 Yorum