1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İYİ Parti'nin başörtülülere olan nefreti!
İYİ Parti'nin başörtülülere olan nefreti!

İYİ Parti'nin başörtülülere olan nefreti!

Yıllar önce Meclis’ten hakaretler ile kovdurtulmaya ve aşağılanmaya çalışılan Merve Kavakçı’nın kızının yıllar sonra, Türkiye’nin siyasi olarak en yüksek mevkiinde yer alan bir liderinin yanında bulunması hazmedilemedi.

16 Haziran 2021 Çarşamba 14:14A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, Fatima Abushanab’ı hedef aldığı kirli söylemiyle başörtüsü üzerinden Müslüman kimliğe olan nefretini kustu.

NATO Zirvesi'nde ülke liderleri ile tek tek bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a görüşmeler sırasında eşlik eden kişi Fatima Gülham Abushanab’dı. Abushanab’ın Cumhurbaşkanlığı'nda uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görev yaptığı biliniyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakınında yer alarak seyahatlerine eşlik eden ve tercümanlık faaliyetlerini yürüten Fatima Hanım, Merve Kavakçı ve Ali Ahmad Abushanab’ın kızı.

Yıllar önce Meclis’ten hakaretler ile kovdurtulmaya ve aşağılanmaya çalışılan Merve Kavakçı’nın kızının yıllar sonra, Türkiye’nin siyasi olarak en yüksek mevkiinde yer alan bir liderinin yanında bulunması hazmedilemedi.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan, Fatima Abushanab’ı hedef alarak kirli söylemiyle nefretini kustu. İYİ Partili Erozan, ‘başörtüye’ olan nefretini ve İslam düşmanlığını şu sözlerle teşhir etti.

İYİ Partili Ahmet Erozan: “Erdoğan’ın tercümanı..! Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi (tercüman demek zor) tercih etmişler… Merve Kavakçı’nın kızı..!”

İYİ Partili Erozan’ın sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptığı paylaşıma; Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Fatima Abushanab’ın görselini de eklemesi sonrası yazdığı ifadeler çok geçmeden tepki çekti.

 

ahmet-erozan-iyi-parti.jpg

 

Erozan’ın ve partisinin başörtüsü ile olan problemini yansıttığı paylaşımında kullandığı dil niyetinin ne olduğunu göstermesi açısından oldukça manidardı. Erozan, “güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi” ifadeleri” ile Fatima hanımın kariyerini ve eğitimini bilmeden balıklama atladığı mevzuda asıl hedefinin başörtüsü üzerine olduğunu gösterdi.  

 

Fatima Gülhan Abushanab kimdir?

Fatima Gülhan Abushanab, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Daha sonra Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisans yaptı. Washington D.C.'de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı. Abushanab'ın görev aldığı kuruluşlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress oldu.

 

HABERE YORUM KAT

15 Yorum