1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İyi Partili ırkçı Uygurlar üzerinden Arap düşmanlığında bulundu
İyi Partili ırkçı Uygurlar üzerinden Arap düşmanlığında bulundu

İyi Partili ırkçı Uygurlar üzerinden Arap düşmanlığında bulundu

Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto eyleminde bulunan Uygurlara dönük polis tarafından gerçekleştirilen çirkin saldırıyı Araplara hakaret etmek için politize eden Bahşi, “Türk yurdunda Türk’ün Arap kadar değeri yok mu” ırkçılığına başvurdu.

01 Aralık 2022 Perşembe 21:19A+A-

HAKSÖZ HABER

İYİ Parti Antalya Milletvekili Feridun Bahşi faşizan çıkışıyla dikkat çekti. Bahşi, Urumçi'deki yangında hayatını kaybeden ve soykırıma maruz bırakılan aileleri için eylem yapan Uygurlar üzerinden Arap ve Afganları hedef aldı. 

Uygurlara dönük gerçekleştirilen soykırımları Çin’in İstanbul Başkonsolosluğu önünde protesto eden Uygurlara dönük polis amiri tarafından gerçekleştirilen çirkin tavırlara kendince tepki gösterdiğini düşünen İYİ Partili Feridun Bahşi Suriyelilere, Afganlara ve diğer göçmen gruplarına karşı nefret söyleminde bulundu.

Esed’in Şam’ına methiyeler düzen, Suriyeli muhacirlere karşı ise nefret kusan paylaşımlarda bulunan İYİ Partili Bahşi Çin’in Başkonsolosluğu önünde eylem yaparken hakarete uğrayan Uygurlara dönük tavrı eleştirdiği konuşmasında kötülüğü kıyasladı: Bugün bir avuç Uygur Türkü İstanbul Çin konsolosluğu önünde Urumçi’deki yangında hayatını kaybeden soydaşlar için nöbet başlattı. Ancak bir polis görünümlü kabadayı soydaşlarımıza: “Birazdan zorla hepinizi süpüreceğiz. Sizi gözaltına alıp sınır dışı edeceğiz. Çin’e gidin. Gazla müdahale edin. Gaz yok mu gaz” diyerek tehdit etmiştir. Şimdi soruyorum Uygur Türkleri acısını nerede dindirsin? Konsolosluk önünde değil de nereye gitsin? Peki bu memur aynı performansı Suriyelilere, Afganlara olay çıkaran diğer göçmenlere gösteriyor mu? Türk yurdunda Türk’ün Arap kadar değeri yok mu!”

 

 

Suriye'deki duruma ve Suriyelilere dönük propaganda da bulunan İYİ Partili Feridun Bahşi'nin sosyal medya paylaşımları dikkat çekiyor;

bahsi.jpg 

HABERE YORUM KAT

3 Yorum