1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İYİ Partili ırkçı, yalan söylemeye devam ediyor!
İYİ Partili ırkçı, yalan söylemeye devam ediyor!

İYİ Partili ırkçı, yalan söylemeye devam ediyor!

Suriyelilere dönük başlattığı karalama kampanyalarına “Suriyelilere ehliyet verdiklerini biliyor musunuz” diyerek devam eden Aksoy, Arapça trafik levha görselini Türkiye’deymiş gibi kullanarak dezenformasyona başvurdu.

19 Şubat 2021 Cuma 15:47A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriyeli muhacirlere dönük nefretini her fırsatta kusan İlay Aksoy Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda ırkçılığına yalanlarını da ekleyerek şöyle dedi: “2018 yılından itibaren online Türk vatandaşı bile olmadan E-Sınav sistemiyle Arapça dilinde sınava girip ehliyet alındığını biliyor muydunuz?

ilay-aksoy.jpg

Mülteciler Derneği de ırkçı "Kötü" şahsın paylaşımlarının yalan ve uydurma içeriklerle oluşturulduğunu ispatladı. Mülteciler Derneği, İlay Aksoy’un yalan ve yanlış bilgilerle paylaştığı tweetine karşılık şunları yazdı: “1-Bu trafik levhaları Türkiye'ye değil Lübnan'a aittir. 2️-Karayolu trafiği konvansiyonuna taraf olan ülkelerde ehliyet almak için o ülkenin vatandaşı olma şartı yoktur. 3️-Teorik sınavı geçmek ehliyet almak için yeterli değildir. Direksiyon sınavını geçmeniz gerekmektedir.”

multeciler-dernegi-ilay-aksoy.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum