1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İYİ Parti katil Beşşar Esed ile görüşmek için can atıyor
İYİ Parti katil Beşşar Esed ile görüşmek için can atıyor

İYİ Parti katil Beşşar Esed ile görüşmek için can atıyor

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, birçok kez Türkiye’nin görevlendirmesi halinde katil Beşşar Esed ile görüşeceğini beyan etmişti.

08 Aralık 2022 Perşembe 12:30A+A-

Yahya Fırat / HAKSÖZ HABER

Irkçı bir yapıya sahip olan İYİ Parti, kurulduğu ilk günden bu yana Suriyeli muhacirlere karşı ırkçı ve ayrımcı bir kampanya yürütüyor.

Esed rejimine toz kondurmayan ve binlerce kişinin katili Beşşar Esed ile görüşmek için can atan partililer, savaş, çatışma ve zulümden kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyelileri göndermek için de ellerinden geleni yapıyorlar.

Suriyeli sığınmacılar göndermek amacıyla katil Esed’in kapısını çalmaya hazırlanan İYİ Parti, bu aralar hummalı bir çalışma yürütüyor.

Son olarak İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Beşşar Esed ile görüşmek için Türkiye Dışişleri Bakanlığına başvuru yaptıklarını açıklamıştı.

Ardından Meral Akşener öncülüğünde Esed ile görüşmek için bir heyet oluşturuldu. Bu heyette Ahmet Kâmil Erozan, Mehmet Tolga Akalın ve Turhan Çömez gibi isimler yer alacak.

Tabi Dışişleri Bakanlığının İYİ Partiye ne cevap vereceği henüz belli değil ancak, parti programında yer alan konu başlıkları belli oldu.

İYİ Parti heyetinin gitmesi durumunda Suriyeli sığınmacıları geri göndermek, PKK/PYD’nin faaliyetlerine son vermek, Suriye’yi yeniden imar etmek noktasında rejimle iş birliği teklifinde bulunacak.

Suriye gerçekliğinden kopuk bir mantaliteye sahip Akşener ve arkadaşları, Suriyeli sığınmacıları göndererek kuzuyu kurda teslim etmek istiyorlar.

PKK/YPG’nin bizzat Esed rejimi tarafından desteklendiğini ve rejimle iş birliği halinde olduğunu görmüyorlar her nedense!

Suriye’yi harabeye çeviren rejimden kentleri yeniden imar etmesini istemek de İYİ Partinin köhnemiş hayal dünyasını göstermesi bakımından önemli.

Türkiye’deki otoriterleşmeden şikayetçi olan Akşenergillerin binlerce masumu öldüren ve milyonlarcasını da yerinden ederek büyük travmalar yaşatan Esed canavarını şirin göstermeye çalışmaları, onların kirli perspektiflerini ortaya koyuyor.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

2 Yorum