1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “İtalya’dan Beter Olacağız” Haberlerinde Cumhuriyet Farkı!
“İtalya’dan Beter Olacağız” Haberlerinde Cumhuriyet Farkı!

“İtalya’dan Beter Olacağız” Haberlerinde Cumhuriyet Farkı!

Salgının gündeme geldiği ilk andan itibaren felaket tellallığı yapmaktan bir an bile geri durmayan Cumhuriyet bugünkü manşet haberiyle vazifesini sürdürmüş!

12 Nisan 2020 Pazar 14:31A+A-

HAKSÖZ-HABER

Virüs gündemiyle birlikte “İtalya ve İspanya’dan çok daha kötü bir yerdeyiz, korkunç günler bizi bekliyor” lafları bazı çevrelerin ağzından hiç düşmedi. Kimi zaman doktor, kimi zaman siyasetçi, çoğu kez gazeteci sıfatıyla ekranlara çıkan, kuruldukları köşelerden halka korku yayan bu tipler muhalefet yapıyoruz mantığıyla işlerine gelen verileri de seçerek tezlerine dayanak oluşturma çabasına giriştiler. 

İktidarı eleştirme adına yanlış yapılanı da, doğru yapılanı da eleştiren, karalayan bir tutum takınan bu çevreler adeta “virüs patlasa da, iktidar yara alsa” psikolojisi ile hareket ederek sürekli olumsuz haberler yayıp, korku ve panik havası oluşturmaya yönelik yayınlar yaptılar. 

Bu cephede Cumhuriyet Gazetesi de ön hatlarda! Bugüne dek sayısız haberle İtalya ve İspanya kıyaslaması yaptı. Türkiye’nin halinin yardım malzemesi gönderdiği bu ülkelerden daha kötüye gideceği kehanetinde bulundu. Bugün de Cumhuriyet’te aynı mantığı yansıtan bir haber okuyoruz. Ana sayfada “Türkiye, İtalya ve İspanya’yı geride bıraktı” başlığıyla verilen ve doğrudan korkutma niteliği taşıyan haber, içeride makulleşiyor. 

Şöyle ki dünkü veriler itibariyle yapılan test sayılarına göre Türkiye’de günlük bazda bu iki ülkeden daha fazla sayıda insanda hastalık görüldüğü bilgisine ulaşıldığı ifade ediliyor. Toplamda hasta sayısı ve ölüm oranı itibariyle bu iki ülkeyle Türkiye’yi kıyaslamak çok anlamsız olsa da Cumhuriyet’in “her şey çok kötü olacak” tezini destekleyecek bir veri olarak günlük tespit edilen hasta sayısı üzerinden attığı başlık gazetenin psikolojisini ortaya koyma açısından gayet anlamlı duruyor! 

HABERE YORUM KAT

2 Yorum