1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İtalya, Fransa Sınırındaki Güvenlik Önlemlerini Arttırdı
İtalya, Fransa Sınırındaki Güvenlik Önlemlerini Arttırdı

İtalya, Fransa Sınırındaki Güvenlik Önlemlerini Arttırdı

Fransa'nın güneyindeki Nice kentinde yaşanan saldırının ardından İtalya, Fransa ile olan üç kara sınırındaki güvenlik tedbirlerini arttırdı.

15 Temmuz 2016 Cuma 06:33A+A-

Fransa’nın güneyindeki Nice kentinde 80 kişinin yaşamını yitirdiği saldırının ardından İtalya, başta batı komşusu Fransa olmak üzere kara sınırlarındaki güvenlik önlemlerini güçlendirdi.

italya.jpg

İtalya İçişleri Bakanı Angelino Alfano, yaptığı açıklamada, Fransa ile olan üç karayolu sınır kapısında ve sınır kasabası Ventimiglia'daki demiryolunda güvenlik önlemlerini artırdıklarını bildirdi.

Saldırının İtalya Medyasındaki Yansımaları

Fransa'daki saldırı, İtalya medyasının da bir numaralı gündem maddesi oldu.

İtalya menşeli Rainews24 kanalında, Nice'in İtalya sınırına yakınlığına dikkat çekilerek, saldırının şüphelilerinin İtalya'ya kaçma ihtimallerinin olabileceği belirtildi.

ANSA haber ajansı “Nice'te Kalabalığın Üstüne Kamyon”, Repubblica gazetesi “Nice'te Terör Kâbusu: 14 Temmuz Kutlamaları Sırasında Kalabalığın Üstüne Kamyon”, La Stampa gazetesi “Terör, Yine Fransa'yı Vuruyor”, Corriere della Sera gazetesi “Nice'te Kalabalığın Üstüne Ateş Ve Kamyon” başlıklarıyla saldırıyı okuyucularına duyurdu.

AA

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT