1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. İsveç'te Tedavi Göremeyen Hasta Türkiye'ye Getirildi
İsveç'te Tedavi Göremeyen Hasta Türkiye'ye Getirildi

İsveç'te Tedavi Göremeyen Hasta Türkiye'ye Getirildi

İsveç'te COVID-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyen Emrullah Gülüşken ve ailesi Türkiye'ye getirildi.

26 Nisan 2020 Pazar 15:19A+A-

İsveç'in Malmö kentinde yeni tip koronavirüsün yol açtığı Covid-19 testi pozitif çıkmasına rağmen tedavi edilmeyerek evine gönderilen 47 yaşındaki Emrullah Gülüşken, çocukları Esma, Samira ve Mahmut ile birlikte, Türkiye Sağlık Bakanlığının ambulans uçağıyla Türkiye'ye gönderildi.

Malmö Sturup Havaalanı'na inen ambulans uçak, yerel saatle 09.00'da Emrullah Gülüşken ile üç çocuğunu alarak havalandı.

'Covid-19 teşhisi konuldu, buna rağmen babamı eve gönderdiler'

Leyla Gülüşken, babasının 13 gün önce hastalandığını, hastaneyi aramalarına rağmen olumlu bir cevap alamadıklarını belirtmişti.

Babasının durumu kötüleşince tekrar hastaneyi aradıklarını kaydeden Gülüşken, "Eve doktor gelip babamı kontrol ettikten sonra ambulansı arayıp hastaneye kaldırılmasını istedi. Hastaneye kaldırıldıktan sonra Covid-19 teşhisi konuldu. Buna rağmen babamı eve gönderdiler" ifadelerini kullanmıştı.

Gülüşken, tekrar hastaneye müracaat etmelerine rağmen sonuç alamadıklarını belirterek "Dün babam biraz daha kötüleşince ambulansı aradık, ambulans geldi ve aradığımız için bize çıkıştılar. Bu hastalığa bir şey yapamayacaklarını söylediler. Biz de bu hastalığın tedavisi olmadığını ama babamın hastanede yatması gerektiğini ve bizim sağlığımızın tehlikeye atıldığını söyledik" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

HABERE YORUM KAT

4 Yorum