1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. İstiklal Caddesi'nde Kardeşlik Yürüyüşü
İstiklal Caddesi'nde Kardeşlik Yürüyüşü

İstiklal Caddesi'nde Kardeşlik Yürüyüşü

Çok sayıda ülkeden genç Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne kardeşlik için yürüdü.

05 Mayıs 2014 Pazartesi 00:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Afrika'dan Arap ülkelerine kadar ellinin üzerinde ülkeden bir araya gelen gençler Tünel'den Galatasaray Lisesi önüne gerçekleştirdikleri yürüyüşte, ellerinde ülkelerini temsil eden bayraklar ile sınırların kalkmasını ve ümmetin bir araya gelmesini talep ettiler.

Özellikle Suriye, Mısır, Doğu Türkistan, Afrika gibi müslümanların zulüm altında olduğu coğrafyalardaki sıkıntıların dile getirildiği eylemde "Suriye, Mısır, Orta Afrik,a Kardeşler Her Zaman Omuz Omuza!", "Suriye'ye, Mısır'a, Direnişe Bin Selam!", "Ya Allah Menna Ğayrek Ya Allah!" gibi sloganlarla ümmet bilinci ortaya konuldu.

Musab Topal'ın sunumunu yaptığı eylemde Mücahit Cemaller bir konuşma yaptı. Konuşmada birçok İslam beldeseinde ciddi sıkıntılar olduğunu ve bu sorunların çözülememe sebebinin ümmet olgusunun yitirilmesi olduğunu ifade eden Cemaller, çizilen sınırları bir Müslümanın kabul edemeyeceğini, Müslümanların ulus devletler değil kardeş halklar olarak yaşaması gerektiğini belirtti. Cemaller konuşmasının ardından basın açıklamasını okudu.

Eylemde Mücahit Cemaller, TürkçeBurak Ataş, Kürtçe; Cüneyt Müceddid, İngilizce; Hasan Cemal, Arapça olmak üzere dört dilde basın açıklaması okundu. Okunan basın açıklamalarının ardından topku bir şekilde dua edildi. Duada birlik ve beraberlik temennilerinde bulunululdu.

Foto Galeri İçin Tıklayınız

img_6365.jpg

img_6384.jpg

img_6372.jpg

Foto Galeri İçin Tıklayınız

HABERE YORUM KAT