1. HABERLER

  2. HABER

  3. İstifa Eden İki HDP'li Bakan Yerine İki Bağımsız Atanacak
İstifa Eden İki HDP'li Bakan Yerine İki Bağımsız Atanacak

İstifa Eden İki HDP'li Bakan Yerine İki Bağımsız Atanacak

Seçim hükûmetinde görev alan HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca görevinden istifa etti.

22 Eylül 2015 Salı 17:37A+A-

Haydar ile Konca'nın istifası ile boşalan iki koltuğa, kabine kurulurken görevi kabul etmeyen CHP ve MHP'li vekiller yerine olduğu gibi dışarıdan bağımsız isimler atanacak.

HDP'den yapılan açıklamada, Geçici Bakanlar Kurulu'nda görev alan Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın bakanlık görevlerinden istifa etti. İstifaları kabul eden Başbakan Ahmet Davutoğlu AB ve Kalkınma bakanlıkları için görevlendirme yapacak.

Anayasa gereği, geçici seçim hükûmeti kurulurken CHP'den 5, MHP'den 3 ve HDP'den de 3 isme bakanlık teklifi götürülmüştü. MHP'li Alparslan Türkeş ve HDP'li Müslüm Doğan ve Ali Haydar Konca dışındaki isimler bakanlık teklifini kabul etmeyince yerlerine bağımsız isimler atanmıştı. Türkiye'nin ilk geçici Bakanlar Kurulu'nda Başbakan dışında, 11 AK Partili, 11 bağımsız, 2 HDP'li, 1 MHP'li yer almıştı.

HDP'li Avrupa Birliği Bakanı Ali Haydar Konca ile Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan'ın yerine de Anayasa’nın hükmüne göre dışarıdan bağımsız isimlerden atama yapılacak.

HDP'li iki bakanın istifasını kabul eden ve "Hükûmete katılmak kadar ayrılmak da kendi kararları.'' değerlendirmesi yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, ilgili bakanlıklar için en kısa sürede yeni görevlendirmeler yapması bekleniyor.

Kaynak: Yeni Şafak

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT