1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İstanbul'da DHKP-C Operasyonu: 4 Gözaltı
İstanbul'da DHKP-C Operasyonu: 4 Gözaltı

İstanbul'da DHKP-C Operasyonu: 4 Gözaltı

İstanbul'da düzenlenen operasyonda, DHKP-C'nin “bölge sorumlusu” olduğu iddia edilen Hüseyin K'nın da aralarında yer aldığı 4 kişi yakalandı.

04 Mart 2016 Cuma 08:40A+A-

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP-C'nin bölge sorumlularından olduğu öne sürülen Hüseyin K'nın sansasyonel eylem hazırlığı yaptığı istihbaratı üzerine çalışma başlattı.

Hüseyin K'nın Gaziosmanpaşa'da olabileceği değerlendirilen bir eve önceki gün düzenlenen operasyonda, örgüt üyesi oldukları ileri sürülen 3 şüpheli gözaltına alındı. Evde yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca, 8 şarjör, bin mermi ve eylem planları ile çok sayıda şifreli örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Şüphelilerin ifadeleri doğrultusunda Hüseyin K'nın Karayolları Mahallesi'ndeki bir kahvehanede saklandığını belirleyen polis, adrese düzenlediği baskında zanlıyı gözaltına aldı. Yapılan üst aramasında 1 tabanca, 1 yedek şarjör ve 50 mermi ele geçirildi.

Operasyon sırasında polise ateş açtığı ancak silahının tutukluk yaptığı iddia edilen şüphelinin, DHKP-C'nin bölge sorumlularından olduğu öne sürüldü.

Hüseyin K. hakkında kesinleşmiş 6 yıl 6 ay hapis cezası bulunduğu öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

AA

HABERE YORUM KAT