1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İstanbul hizmete doymuyor! Müjdeyi Sözcü verdi!
İstanbul hizmete doymuyor! Müjdeyi Sözcü verdi!

İstanbul hizmete doymuyor! Müjdeyi Sözcü verdi!

İBB ulaşım hizmet ve ücretleri gibi eften püften meselelerle vakit kaybetmek yerine gerçek(!) sorunları halletmek için kolları sıvamış!

09 Nisan 2022 Cumartesi 11:20A+A-

HAKSÖZ HABER

CHP yönetiminde İBB 2019’dan beri İstanbul için dişe dokunur hiçbir şey yapmadı. Büyük bir beklenti oluşturulan Ekrem İmamoğlu hizmet adına gerçek bir fiyasko ortaya koydu. Son olarak kar yağışında ortaya konan yetersiz görüntü CHP’ye yakın isimlerin dahi tepkisine sebep olmuştu. CHP belediyeciliğini hizmet adına ortaya koyduğu tek şey geçtiğimiz dönemlerde başlatılan projelerin tamamlanması oluyor. O noktada ise projelerde sarkmalar ve aksaklıklar yaşanıyor. Bunun en büyük örneği ise Mahmutbey-Mecidiyeköy metrosu!

Ancak İstanbul’da yaşayanlar hiç üzülmesin. İETT’ye yapılan zamlar sebebiyle telaşlanmasına da gerek yok. CHP’nin belediyecilik anlayışı İstanbul’un kronik sorunlarına çözümler üretmek için elinden geleni yapıyor!

Trafik başta olmak üzere İstanbul’un tüm problemlerinden daha öncelikli bir mevzu olarak herkesi derin düşüncelere gark eden meselenin çözümü için düğmeye basıldı! Artık yeşil alanlar heykelsiz kalmayacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, “İstanbul Senin, Yeşil Alanlarda Sanat Yapıtları Tasarımı Yarışması” açtı. Bu kutlu(!) haberi Sözcü Türkiye'ye duyurmuş! Yarışma duyurusunda, yer ve konu şöyle açıklandı:

Gülhane Parkı ve Sirkeci Parkı’nda eserleri ve temsil ettikleri değerlerle 20. yüzyılın ilk yarısında İstanbul’un olduğu kadar ülkemizin ortak kültürel hafızasında iz bırakmış listede sıralanmış konulu yapıtların tasarlanmasıdır:

Atatürk ve Harf Devrimi, Emrullah Ali Yıldız ve Vecihi Hürkuş (Türk havacılığının öncü isimleri), Mihri Rasim (Müşfik) (Çağdaş resim çalışmalarını başlatan ilk kadın ressam), Nazım Hikmet (Şair ve yazar), Osman Hamdi Bey (Arkeolog, müzeci, ressam), Cemil Topuzlu (Türkiye’de modern cerrahinin kurucusu), Behiç Erkin (Türk asker, siyasetçi, diplomat, ulusal demiryollarının kurucusu)

Kültür soykırımın en temel nişanesi olan Harf Devrimi’nin heykellerle bu topluma yine ve yeniden anlatılması gerçekten çok büyük bir hizmet! Ekrem İmamoğlu’nun “her şey çok güzel olacak” diye boşa söylemediğini kanıtlayan bu muazzam tasarım yarışması halkın sorunlarını düşünen belediyecilik anlayışını herkese gösteriyor! Ulaşım ücretlerine yapılan zamların hizmet olarak İstanbulluya döndüğünü görmek çok güzel! Teşekkürler CHP!

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum