1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İsrail’in Övgüsüne Mazhar Olan Diplomat
İsrail’in Övgüsüne Mazhar Olan Diplomat

İsrail’in Övgüsüne Mazhar Olan Diplomat

Dore Gold’un dış politika-diplomasi muhabirleriyle yaptığı görüşmede bütün bir kamuoyunun gözünün içine sokarcasına Feridun Sinirlioğlu ismini öne çıkarıyor.

03 Eylül 2015 Perşembe 00:20A+A-

Kenan Alpay / Haksöz Haber

İsrail Dışişleri Bakanlığı’nın Genel Direktörü Dore Gold, Türkiye’den Kudüs’e davet ettiği gazetecilere “İsrail, Türkiye’ye karşı derin bir yakınlık hissediyor” demiş. Sonra da ilave etmiş: “Türkiye ve İsrail’in çıkarları gittikçe örtüşür hale geldi”. İsrail siyasetindeki yeri itibariyle Dore Gold’un konuşması bir nevi Benyamin Netanyahu’nun konuşması sayılır. Bu açıdan Gold’un medya üzerinden verdiği son mesajların nasıl bir yol haritasına işaret ettiğine, hangi aktör ve kurumlar üzerinden iş becermeye giriştiğine dikkat etmek gerekiyor.

Dore Gold’un dış politika-diplomasi muhabirleriyle yaptığı görüşmede bütün bir kamuoyunun gözünün içine sokarcasına Feridun Sinirlioğlu ismini öne çıkarıyor. Uzun bir dönem Dışişleri Müsteşarı olarak görev yapan Sinirlioğlu’nun 7 Haziran seçimlerinin akabinde Roma’da Gold ile gizli bir toplantı yaptığı ortaya çıkmıştı. Batı’da Türkiye-İsrail ilişkilerinin seyrine dair heyecan yaratan bir görüşme olarak takdim edilmişti bu temas. Şimdi ise seçim hükümetinde Dışişleri Bakanı olarak görevlendirilen Sinirlioğlu için İsrail’den en üst düzeyde bir övgü sağanağı başlamış durumda. Filistin’i işgal edip varlığını tehcir ve katliam üzerine kurmuş Siyonist-ırkçı bir rejimin temsilcileri tarafından “Türkiye onun gibi bir Dışişleri Bakanı’na sahip olduğu için çok şanslı. Birinci sınıf bir diplomat” gibi cümlelerle övülmek, taltif edilmek ne manaya gelir?

Yazının Devamı >>>