1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsrail'in 'Avrupa'ya Doğalgaz' Hayalleri Çöktü
İsrail'in 'Avrupa'ya Doğalgaz' Hayalleri Çöktü

İsrail'in 'Avrupa'ya Doğalgaz' Hayalleri Çöktü

İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debkafile's, Türkiye'nin AB ile yaşadığı mülteci krizi, Moskova ile yakınlaşması ve Kıbrıs sorunu gibi nedenlerle İsrail gazının Avrupa'ya ulaşmasının artık pek mümkün gözükmediğini yazdı.

06 Ekim 2016 Perşembe 12:41A+A-

İsrail istihbaratına yakınlığıyla bilinen DEBKAfile’s, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun Avrupa'ya gönderilecek doğalgaz projesi konusunda, pes ettiğini iddia etti

Özel bir rapor şeklinde yayınlanan yazıda, İsrail ekonomisi için doğalgaz pazarlama sürecinin tahlihsizlikle sonuçlanacağı belirtilirken, Avrupa ile Türkiye arasındaki ilişkilerin durumuna vurgu yapılıyor. Makalede "Ortadoğu'dan gelen mülteci kriziyle kötüleşen AB-Türkiye ilişkileri, Türkiye'nin ülke içinde ve dışındaki Kürt politikaları, Moskova ile yumuşama ve NATO ile mesafenin açılması gibi nedenlerle Avrupalı yetkililer İsrail'e doğalgaz projesinin imkansızlığı ortayla çıktı" ifadesi kullanılıyor

Debkafiles'e göre, projenin önündeki en önemli engelin başında ise, Türkiye ve Kıbrıs arasında devam eden sorunlar geliyor. Ön anlaşmaya göre, İsrail'in doğalgaz boru hattı Kıbrıs'taki Münhasır Ekonomik Bölge çerçevesinde işleyecekti. Ancak Debka'ya göre, Türkler ile Rumlar arasında sektöre bir çözüm getirecek anlaşma pek mümkün gözükmüyor.

İsrail'in doğalgaz projesini imkansızlaştıracak diğer bir neden ise, Akdeniz'deki Türkiye karasularında boru hatları için aşırı tepelerin ve çok sayıda askeri mayınların olması gösteriliyor. Yetkililere göre, ne İsrail ne de Türkiye bu mayınlı alanların temizlenmesi için maliyeti göze alabilecek.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT