1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail’i Uluslararası Adalet Divanı’na şikayet etmek suç olacak!
İsrail’i Uluslararası Adalet Divanı’na şikayet etmek suç olacak!

İsrail’i Uluslararası Adalet Divanı’na şikayet etmek suç olacak!

İsrail’in yeni sağcı hükümetinin lideri Binyamin Netenyahu ve ekibi Filistinlilerin kendilerini Uluslararası Adalet Divanı’na şikayet etmelerinin önüne geçmeye çalışarak yeni bir cezai düzenlemede bulundu.

06 Ocak 2023 Cuma 23:45A+A-

HAKSÖZ HABER

İsrail'in sağcı hükümeti, Filistinlilerin Uluslararası Adalet Divanı'nı on yıllardır süren işgal hakkında ‘konuşmasına karşı’ olarak bir dizi cezai önlemi onayladığını açıkladı.

Başbakan Binyamin Netanyahu'nun sağcı kabinesi tarafından açıklanan önlemler arasında Filistin parasının Filistinlilerin saldırısına uğrayan İsrailli yerleşimcilerin ve askerlerin ailelerine tazminat olarak kullanılması ve İsrail işgali altındaki bazı bölgelerinde devam eden inşaatların borçlarının ödenmesinde kullanılacak.

Netanyahu'nun ekibi önlemlerin, "Filistin Yönetiminin İsrail Devleti'ne karşı siyasi ve yasal savaş başlatma kararına bir yanıt" olduğunu savunuyor.

Aşırı sağcı güvenlik bakanı Itamar Ben Gvir, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "terörü destekleyen ve İsrail'e baskı kurmaya çalışanlara karşı" daha fazla önlem alınmasını umduğunu söyledi.

Filistin Yönetimi adına vergi toplayan İsrail, Filistin silahlı saldırılarının kurbanlarını tazmin etmek için Filistin Yönetimi fonlarından 139 milyon şekel (39 milyon dolar) kullanacak ve ayrıca Filistin Yönetimi'nin saldırıları gerçekleştiren Filistinlilere ve ailelerine ödediği maaşları mahsup edecek.

Filistinlilerin inşasına ilişkin moratoryumun da Batı Şeria'nın C Bölgesi olarak adlandırılan, işgal altındaki toprakların yüzde 60'ını oluşturan ve tam İsrail kontrolü altındaki bölümü için geçerli olacağı belirtildi.

Filistin Dışişleri Bakanlığı, bu sözde önlemleri İsrail hükümetinin Filistinlilere yönelik "ırkçı sömürgeci programının" bir yansıması ve İsrail'in insan haklarına dair "alenen ihlali" olarak kınadığını açıkladı.

HABERE YORUM KAT