1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsrail’i Eleştirmek Almanya’da Antisemitizmle Suçlanmak İçin Yeterli
İsrail’i Eleştirmek Almanya’da Antisemitizmle Suçlanmak İçin Yeterli

İsrail’i Eleştirmek Almanya’da Antisemitizmle Suçlanmak İçin Yeterli

Kamerunlu tarihçi Achille Mbembe İsrail’i Güney Afrika’daki Apartheid rejimiyle kıyasladığı makalesi ve İsrail’i Boykot Hareketini desteklemesinden ötürü Almanya’da antisemitizmle suçlanıyor.

21 Mayıs 2020 Perşembe 01:58A+A-

HAKSÖZ HABER

Kolonyalizm alanında yaptığı çalışmalarla tanınan Güney Afrika kökenli Kamerunlu tarihçi ve siyaset felsefecisi Achille Mbembe İsrail’in Güney Afrika Apartheid rejiminden daha kötü olduğunu ifade ettiği “Düşmanlık Toplumu” isimli makalesi ve İsrail’i Boykot (Boycott, Divestment, Sanctions kısa adıyla “BDS”) Hareketine verdiği destekten dolayı Almanya’da antisemitizm suçlamasıyla karşı karşıya kaldı.

felixklein.jpg
Alman Hükümeti Antisemitizmle Mücadele komisyoneri Felix Klein

Achille Mbembe’nin Almanya’da düzenlenen ve bu yılın Ağustos ayında gerçekleştirilecek olan Ruhr Müzik Festivaline konuşmacı olarak davet edilmesi üzerine Alman hükümetinin antisemitizm görevlisi Felix Klein Holokost’u küçümsediği ve İsrail’in var olma hakkını sorguladığı gerekçesiyle Mbembe’nin festivale konuşmacı olarak davet edilmesine karşı çıktı. Hür Demokrat Parti’nin North Rhine-Westphalian teşkilatı sözcüsü Lorenz Deutsch da Mbembe’yi konuşmacı olarak davet ettiği için Ruhr Müzik Festivali direktörünü eleştirdi. 

2012 yılında da Nobel Edebiyat ödüllü Alman yazar Günter Grass İsrail’i eleştirdiği “Söylenmesi Gereken” başlıklı bir şiir yazdığı için antisemitizm suçlamasına maruz kalmıştı. Anlaşılan o ki Alman yetkililer için İsrail’i eleştirmek ya da İsrail’e karşı olmak antisemitik ilan edilmek için yetiyor.

HABERE YORUM KAT