1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Kudüs Muhafızı’nın tecrit süresini 6 ay uzattı
İsrail, Kudüs Muhafızı’nın tecrit süresini 6 ay uzattı

İsrail, Kudüs Muhafızı’nın tecrit süresini 6 ay uzattı

Avukatı Halid Zabarqa basına verdiği demeçte, ‘İsrail mahkemesinin, İslami Hareket'in liderlerinden Şeyh Raid Salah'ın hücre hapsini uzattığını’ söyledi.

25 Şubat 2021 Perşembe 16:12A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

İşgalci İsrail’in Cezaevi Hizmetleri Yönetimi, ‘Salah'ın İsrail'in güvenliğini tehdit ettiğini’ iddia etti. Bu iddia üzerine mahkeme tecrit süresini uzatma kararı aldı.  

Şeyh Raid Salah şu anda Beerşeba çölündeki Ohli Kedar hapishanesinde ilk verilen altı aylık tecrit cezasına katlanıyor. Tecrit cezası altı ay daha uzatılacak.

Mahkeme, 62 yaşındaki Salah'ın avukatı ve ailesi dışında kimseyle konuşmasına ve görüşmesine izin vermiyor.

Zabarqa’ya göre bu cezanın arttırılmasının sebebi, "Şeyh Salah, medya için iyi bilinen, etkili ve önemli bir sembol, ancak İsrail’e göre, İsrail'in güvenliğine yönelik bir tehdit unsuru.

Kudüs'teki El Aksa Camii yerleşkesine metal dedektörlerin kurulmasına yönelik eleştiride bulunması İşgalci İsrail  tarafından, “kışkırtıcı eylemler” olarak nitelendi ve ağustos 2017 tarihinde gözaltına alındı.

İsrail mahkemesi tarafından da 28 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Ev hapsine gönderilmeden önce yarısı hücre hapsinde geçirilen 11 ay hapis yattı.

Salah, iki yıl boyunca ev hapsinde tutulduktan sonra, ağustos 2020'de kışkırtma suçlarından dolayı 17 aylık hapis cezasına daha çarptırıldı. Ve şuanda çölün ortasında bulunan Ohli Kedar hapishanesinde tutuluyor.

Şeyh Raid Salah işgalci İsrail güçleri tarafından defalarca tutuklandı. Halk onu cezaevine onurlu bir şekilde uğurladı. Salah, Filistin için sembol isimlerden biri olmaya devam ediyor.

HABERE YORUM KAT