1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Her An Karadan Saldırabilir!
İsrail, Her An Karadan Saldırabilir!

İsrail, Her An Karadan Saldırabilir!

Siyonist İsrail Ordusu, 75 bin yedek askeri daha göreve çağırdı. Kara harekâtının her an başlayabileceği belirtiliyor.

17 Kasım 2012 Cumartesi 03:45A+A-

HAKSÖZ-HABER

İsrail ordusu, Gazze'ye yönelik yürüttüğü saldırılara karşı beklemediği misillemelere muhatap kalınca seferberlik kapsamında orduya 75 bin yedek askerin çağrılması için işlemlere başladı.

İsrail Hükümeti'nden 9 bakan, konuyu görüşmek üzere bir araya geldi. Toplantıda kara harekatına yeşil ışık yakıldığı söyleniyor.

Öte yandan İsrail Ordusu'nun, muhtemel kara harekâtı için, Gazze'ye yakın noktalara ordunun en seçkin birliklerinden oluşan 'Golani Tugayı' birliklerini konuşlandırdığı öne sürüldü.

Gazze Kuşatıldı

İsrail Savunma Kuvvetleri, İsrail'in güneyinde, Gazze yönüne giden 3 ana arter yolu bir sonraki emre kadar kapattığını'açıkladı.

Kassam’ın Füzeleri İsrail’in Demir Perdesini Yırttı

İsrail'in milyar dolar harcadığı Demir Kubbe Sistemi Gazze'den atılan füze ve roketlerle delinmesi İsrail’de ciddi paniğe yol açıyor.

Gazze’den İsrail’e yönelen roket saldırılarının önüne geçmek için geliştirilen Demir Kubbe sisteminin başarısız olduğunu İsrailli yetkililer de kabul etti. İşgal altındaki Kudüs ve Telaviv'e atılan füze ve roketler milyar dolarlık projeyi etkisiz kıldı.

Gazze'den atılan roket ve füzeler İsrail'de sadece korku ve panik yaratmadı İsrail'in her zaman abartarak tanıttığı Demir Kubbe Sisteminin de abartıldığı gibi olmadığını ortaya koydu.

İşte Tel Aviv’e düşen Kassam’ın füzeleri:

İsrail Bu Gece Yine Vurdu

İsrail’in hava saldırıları aralık sürüyor. Özellikle gece Rafah’ta birçok yer vuruldu. Gazze çeşitli bölgeleri ara ara bombalanıyor.

Saldırılarda şehit düşen Filistinli sayısının 30 olduğu bildiriliyor. Bunlardan 1'i 19 yaşında ikiz gebe olmak üzere 8'i kadın. Katledilenler arasında bebek ve çocuklar da var. Yaralı sayısı 300'ün üzerinde.

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum