1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail Hapishanelerindeki Filistinlilerin Çoğu İşkence Görüyor
İsrail Hapishanelerindeki Filistinlilerin Çoğu İşkence Görüyor

İsrail Hapishanelerindeki Filistinlilerin Çoğu İşkence Görüyor

İsrail hapishanelerinde işkence suçları artıyor. Yetkililer hapse giren her Filistinlinin fiziksel ya da psikolojik işkence gördüğünü belirtiyor.

28 Haziran 2016 Salı 13:13A+A-

İsrail hapishanelerinde en az 71 Filistinli işkenceler sonucu hayatını kaybetti. İşkenceyle Uluslararası Mücadele Günü Eski tutuklular dökümantasyonu komitesinin başkanı Abdülnasır Farvaniya tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail hapishanelerinde psikolojik ve fiziksel işkenceler sebebiyle binlerce insan mağdur oldu. 1967 yılından bu yana en az 71 kişi işkenceler sebebiyle hayatını kaybederken, çok sayıda Filistinli de engelli olarak hayatına devam etmek zorunda kaldı.

Abdülnasır Farvaniya, İsrail'in hapishanelerdeki sistematik uygulamalarına dikkat çekerek, "İsrail dünyada fiziksel ve psikolojik işkenceleri yasal olarak kullanan tek ülke. İşgal güçleri tarafından hapishanelerde esir kamplarındaki formlar uygılanıyor" diye konuştu.

Daha önce, Filistinli eski mahkûmlar ve esirler komitesi, İsrail askerlerinin geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Filistin’in üçüncü İntifadasıyla eş zamanlı olarak 5 bin 677 Filistinliyi tutukladığını açıkladı. Bu komite bu haberi yayınlayarak, kuvvet ve tutuklama ve Filistinlileri günlük olarak hapse göndermek suretiyle, İsrailli yetkilileri Filistinliler arasında korku ve panik yaymakla suçladı.

Şu an 7 binden fazla Filistinli İsrail hapishanelerinde tutuklu bulunuyor ve yayınlanan raporlara göre bunların birçoğu “idari tutuklama” çerçevesinde hapse mahkûm edildi.

 

HABERE YORUM KAT