1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İsrail, Filistinlilerin Naaşlarını İade Etti
İsrail, Filistinlilerin Naaşlarını İade Etti

İsrail, Filistinlilerin Naaşlarını İade Etti

Siyonis İsrail, Filistinli direnişçilerin naaşlarını iade etti.

31 Mayıs 2012 Perşembe 16:48A+A-

BBC’nin verdiği habere göre; geçmiş yıllarda Siyonist İsrail ile girdikleri çatışmalarda şehit olan 91 Filistinlinin naaşları bugün Filistin’e teslim edildi.

İade edilen naaşlar arasında 1975 yılında ölen feda eylemcileri ve direnişçiler de bulunuyor.

Naaşların teslim edilmesi, İsrail zindanlarında toplu açlık grevine giden Filistinli tutukluların İsrail ile yaptıkları anlaşmanın bir parçasıydı.

Siyonist İsrail'de bir mezarlıkta ''Düşman savaşçılar'' adı altında isimsiz, numaralı mezarlara gömülmüş olan naaşların şafak vakti Filistin'e getirildiği açıklandı.

Naaşlardan 79'u Ramallah'a, 12'si ise Gazze'ye götürüldü.

Naaşlar yeniden toprağa verilmeden önce cenaze namazları kılınacağı açıklandı.

Hamas naaşların yeniden gömülmesinden önce askeri cenaze töreni düzenleyecek ve her cenaze için 21 pare top atışı yapacak.

Naaşlar törenin sona ermesinin ardından farklı şehirlerde toprağa verilecek.

BBC'nin Ramallah muhabiri Jon Donnison, naaşların Filistin'e geri verilmesinin uzun süredir hassas bir konu olduğunu söyledi.

Jon Donnison, naaşların transferinin uzun zamandır pazarlıklara konu olduğunu belirtti.

Naaşı teslim edilecek olan kişilerden birinin annesi olan Um Ramez Obeid, kararın kendisini ''çok mutlu' ettiğini" söyledi.

Obeid ''Bu an için 16 yıldır bekliyorduk. Naaşların teslim edilmesi ile ilgili konuşmalar devam ederken, oğlumun cenazesinin da iade edilecekler arasında olmasını diliyordum'' dedi.

Obeid, ''Allah izin verirse oğlumun cenazesini bize teslim edecekler ve onu mezarlıkta babasının yanına gömeceğiz. Onu ziyaret edebileceğiz, ölmüş ve mezarda da olsa, o, bana dönmüş gibi hissediyorum'' diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum