1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İsrail Elçiliği Önünde Protesto
İsrail Elçiliği Önünde Protesto

İsrail Elçiliği Önünde Protesto

İrlanda'da bir grup sivil toplum kuruluşu üyesi, Gazze'ye yardım götüren gemilere geçiş izni vermeyen İsrail'i, Dublin'deki büyükelçilik binası önünde protesto etti.

09 Haziran 2010 Çarşamba 01:33A+A-

İrlanda Savaş Karşıtlığı Hareketi'nden 50 kadar protestocu, sabah saatlerinden itibaren İsrail'in Dublin Büyükelçiliği önünde toplanarak Gazze üzerindeki ablukanın kaldırılmasını, büyükelçinin ülkesine geri gönderilmesini istedi.

Büyükelçiliğin "göstericilerin saldırganlaşmaya başladığı" yönündeki açıklamasını kabul etmeyen eylemciler, polisin kendilerini bina girişinden uzaklaştırmaya çalıştığını belirterek, barışçı protesto haklarının engellendiğinden yakındı.

İrlanda Savaş Karşıtlığı Hareketi ile İrlanda Filistin Dayanışma Kampanyası öncülüğünde bir haftadır İsrail karşıtı gösteriler düzenleyen İrlandalı gruplar, sonuç alana kadar protestolarını sürdürme kararında olduklarını belirtiyorlar.

İRLANDALI GÖNÜLLÜLER

Bu arada, İsrail'in Gazze'ye geçiş izni vermediği Rachel Corrie yardım gemisinde bulunan ve İsrail tarafından sınır dışı edilen İrlandalı gönüllülerin de, yaptıkları açıklamalarda, İsrail mallarının boykot edilmesi çağrısında bulunduğu belirtildi.

1976 Nobel Barış Ödülü sahibi Mairead Maguire, eski BM genel sekreteri yardımcılarından Denis Halliday, Özgür Gazze Hareketi'nden Derek ve Jenny Graham ile film yapımcısı Fiona Thompson İrlanda'ya dün geldi.

İsrail askerlerinin yardım konvoyuna 31 Mayıs'ta düzenlediği saldırıda yaralanan ve Türkiye'de tedavi edilen Libya kökenli İrlanda vatandaşı El Mehdi El Oarati de Dublin'e bugün ulaştı. El Harati, havalimanında yaptığı açıklamada, geçirdiği sıkıntılı dönemde kendisine yardımlarından dolayı İrlanda ve Türkiye'ye teşekkür etti.

AA

HABERE YORUM KAT