1. HABERLER

  2. HABER

  3. İsrail, 4'ü Gazeteci 9 Türkiyeliyi Gözaltına Aldı!
İsrail, 4'ü Gazeteci 9 Türkiyeliyi Gözaltına Aldı!

İsrail, 4'ü Gazeteci 9 Türkiyeliyi Gözaltına Aldı!

İsrail, bir program için Kudüs'e giden 4'ü gazeteci 9 Türkiyeliyi gözaltına aldı.

25 Haziran 2015 Perşembe 22:19A+A-

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, Star gazetesi yazarı Halime Kökçe, TRT Haber'den Özden Ayvaz ile Hüseyin Günay, Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu ve Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, dernek gönüllüleri Fatih Bolcan, Sümeyra Bolcan ve Durdane Özdal gözaltına alındı.

WHATSAPP YAZIŞMALARI İNCELENDİ

Gözaltı süresince grubun telefonlarına da el konuldu ve tuş kilitleri açtırılarak Whatsapp yazışmaları incelendi.

TELEFON REHBERİNDEN İSİMLER SORULDU

Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk, twitter hesabından, sınır edildiklerini duyurduktan sonra, "Saat 14.45'ten bu yana gözaltında olduklarını belirtirken, "Hepimizin telefonlarını aldılar. Rehberlerimizden isimler sordular. Halime Gökçe ve beni pasaport kontrolünden çıktıktan sonra aldılar" açıklamasını yaptı.

FİLİSTİN YÜRÜYÜŞLERİNİ KİM DÜZENLİYOR?

Gruba Türkiye’de Filistin için yapılan yürüyüşleri kimin düzenlediğini soran Siyonistler, AK Parti hakkında da sorular sordular.

10 YIL GİRİŞ YASAĞI

Saatler süren gözaltı sürecinin sonunda Türkiyeli grup sınır dışı edilerek, 10 yıl İsrail'e giriş yasağı verildi. Grup gece 01.00 uçağı ile Ben Gurion Havalimanı'nda Türkiye'ye hareket edecek.

6 SAAT TECRİTTE TUTULDUK

Sadakataşı Derneği Başkanı Kemal Özdal, yaklaşık 6 saattir aralarında gazeteciler ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin bulunduğu 9 Türkiye vatandaşı olarak tecritte tutulduklarını açıklayarak, "9 kişilik Türk ekibimizle bu yıl 4'üncüsünü düzenleyeceğimiz Geleneksel Mescid-i Aksa İftarı için Türkiye'den uçak ile buraya geldik" dedi.

 

HABERE YORUM KAT