1. HABERLER

  2. HABER

  3. İspanya Başbakanı Katalonya'da Erken Seçim İstedi
İspanya Başbakanı Katalonya'da Erken Seçim İstedi

İspanya Başbakanı Katalonya'da Erken Seçim İstedi

Koalisyon görüşmelerine devam eden İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya'da hükûmetin bir türlü kurulamaması üzerine bölgedeki seçimin tekrarlanmasından başka bir alternatif göremediğini söyledi.

05 Ocak 2016 Salı 12:24A+A-

İspanya'da Aralık 2015'te düzenlenen seçimden zaferle ayrılan ama tek başına iktidar sağlayamadığı için koalisyon görüşmeleri yapan Halk Partisi (PP) lideri ve Başbakan Mariano Rajoy, özerk Katalonya bölgesindeki siyasî belirsizliği değerlendirdi.

Rajoy, 27 Eylül’deki seçimi kazanan ama tek başına iktidar olamayan bağımsızlık yanlısı Junts pel Si’nin hâlâ hükümet kuramaması sebebiyle seçimin tekrarlanmasından başka bir alternatif göremediğini söyledi.

Katalonya meclisinde Junts pel Si dışında bağımsızlık yanlısı tek siyasî parti olan Halk Birliği Koalisyonu (CUP), Artur Mas'ın Katalonya başkanı olarak devam etmesine karşı çıkarak, Junts Pel Si'ye dışarıdan destek vermeme kararı almıştı.

CUP, Aralık 2010’dan bu yana Katalonya lideri olan Mas'ın yerine başka bir başkan adayı çıkartılması hâlindeyse kararını değiştireceğini belirtmişti. “Başkanık için tek adayımız var. O da Artur Mas.” diyen Junts pel Si liderleri ise CUP'un kararından sonra erken seçime gidileceğinin sinyalini vermişti.

“Farklılıktan Çok Benzerlik Var”

Öte yandan başbakan adaylığından vazgeçmeye niyeti olmadığını belirten Rajoy, kendi partisi PP ile diğer partiler arasında farklılıktan çok benzerlikler olduğunu vurgulayıp koalisyon çağrısı yaptı.

Sputnik News

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT