1. HABERLER

  2. HABER

  3. İslami Gençlik 13 Ekim'de İncirlik'e Yürüyor
İslami Gençlik 13 Ekimde İncirlike Yürüyor

İslami Gençlik 13 Ekim'de İncirlik'e Yürüyor

İslami Gençlik Amerikalı askerlerin Türkiye’yi terk etmeleri için 13 Ekim’de Adana İncirlik Üssü’ne yürüyecek.

03 Ekim 2012 Çarşamba 04:48A+A-

İslami Gençlik 13 Ekim’de Adana İncirlik Üssü’ne yürümeye hazırlanıyor. “ABD İncirlik Üssü Kapatılsın” başlığıyla sosyal medyada başlattıkları  kampanya sonucu Türkiye’nin bir çok şehrinde organize olan gençler, 13 Ekim’de Adana’da buluşup  İncirlik Üssü yakınlarında yürüyüşe geçecekler.

Grup Yürüyüş’ün de seslendireceği marşlarla katılacağı etkinlikte Irak ve Afganistan’da ABD tarafından katledilen Müslümanlar için gıyabi namaz kılınacak ve İncirlik Üssü’nün bir an önce kapatılması yönünde bir basın açıklaması yapılacak. Kendilerine “ABD’ye Karşı İslami Gençlik İnsiyatifi” ismini veren grup ayrıca 13 Ekim’de düzenleyecekleri eylemde Suriye’de Baas rejimine karşı mücadele veren Suriye halkının yanında olduklarını da deklare edecekler.

Bu arada Av.Bülent Yıldırım, Gazeteci-Hakan Albayrak, Yazar-Bahadır Kurbanoğlu, -Yazar-Demet Tezcan, Av.-Gülden Sönmez ve Gazeteci Adem Özköse de 13 Ekim’de İncirlik Üssü’nün kapatılması için düzenlenecek etkinliği desteklediklerini dile getirdiler.

Yankee Go Home

13 Ekim’de İncirlik Üssü’nün kapatılması için gerçekleşecek yürüyüşle ilgili bir açıklama yapan Adem Özköse, ABD askerlerinin Türkiye’den çıkarılmasını isteyen herkesi bu yürüyüşe  destek vermeye çağırdı.

Özköse sözlerini şöyle sürdürdü: “Afganistan’da, Irak’ta mazlum insanları katleden ABD askerleri işledikleri suçlardan ötürü yargılanmaları, tutuklanmaları gerekirken ne yazık ki ülkemizde el üstünde tutuluyorlar. Amerikalı katillerin İslam topraklarını, vatanımızı kirletmeleri bize utanç veriyor. İslami duyarlılığa sahip gençler olarak yıllardır Adana İncirlik Üssü’nü bir işgal üssü gibi kullanan Amerikalı askerlerin ülkemizden defolup gitmelerini istiyoruz. Bu isteğimizi daha gür bir şekilde dillendirmek için Türkiye’nin bir çok ilinden  harekete geçerek 13 Ekim Cumartesi günü saat: 11.00’da Adana Merkez Camii’nin bahçesinde toplacağız. Daha sonra da Adana İncirlik Üssü’nün yakınlarında  yürüyüşe geçip “Yankee Go Home” diye haykıracağız.”

 

HABERE YORUM KAT

11 Yorum