1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslami değerleri tahfif eden 3 Pegasus çalışanı işten çıkarıldı
İslami değerleri tahfif eden 3 Pegasus çalışanı işten çıkarıldı

İslami değerleri tahfif eden 3 Pegasus çalışanı işten çıkarıldı

Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ni içki masasından yaptığı paylaşımla hedef alan utanmazlar işsiz kaldı!

29 Nisan 2022 Cuma 14:45A+A-

Pegasus çalışanı olan bir grup, 27 Nisan akşamı içki sofrasından, “Kadir Gecesi özel” ifadeleriyle paylaşım yaptı. İslami değerleri tahfif etmeye çalışan bu utanmazlar çok ciddi bir tepki ile karşılaştı. 

İlk başta tepkileri bekleyen Pegasus'tan yapılan birinci açıklama şu şekildeydi:   "Pegasus Hava Yolları olarak; ilgili paylaşımda yer alan dini inanç, toplumsal düşünce ve fikirlerle atfen rencide edici ifadeleri kesinlikle kabul edilemez buluyoruz. Bu çerçevede, konunun acilen şirketimizin etik-ahlak kuruluna aktarıldığını, gerekli aksiyonların ivedilikle alınacağını bildirmek isteriz. Kurallarımız, tüm çalışanlarımız için istisnasız uygulanmaktadır" 

T24'ün haberine göre Pegasus'ta örgütlü olan Nakliyat İş Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu söz konusu paylaşımda yer alan 3 Pegasus çalışanının işten çıkarıldığını kaydetti. Pegasus İnsan Kaynakları'ndan ise "Kişisel Verilerin Korunması Kanunu" çerçevesinde konuya ilişkin bilgi verilmesinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Türkiye'de İslami değerleri hedef almak sol-seküler kesimlerin alışkanlığı haline gelmiş durumda. Kamuoyu oluşturacak şekilde ilkesel bir duruş ortaya koyarak değerlerin savunucusu olmak bu alışkanlığın değişmesi için elzem. Pegasus'un çalışanlarına yönelik aldığı karar bu bağlamda bir kazanım olarak herkes için misal oluşturmalı!

HABERE YORUM KAT

8 Yorum