1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İslam düşmanı TKP istediğini söyleyebilir Müslümanlar konuşamaz!
İslam düşmanı TKP istediğini söyleyebilir Müslümanlar konuşamaz!

İslam düşmanı TKP istediğini söyleyebilir Müslümanlar konuşamaz!

Türkiye Komünist Partisi (TKP) semt evi adı altında birçok yeni yerleşke açarak mahallelerde İslam düşmanlığını ve örgütlü sempatizanlığını Müslümanlara hakaret ederek yaymayı amaçlıyor. İslamofobik TKP, özellikle ‘Kur’an kurslarını hedef alıyor.

23 Ekim 2021 Cumartesi 17:03A+A-

HAKSÖZ HABER

Dayanışma ve mücadele adı altında Türkiye toplumunun birçok değeri ile çatışan, örgütlü sempatizanlığı ile İslam düşmanlığını sergilemekten çekinmeyen, haklılık iddiasını kendisine göre şekillendiren TKP, ‘semt evleri’ adı altında açtığı yerleşkelerinde dağıttığı broşürler ile tepki çekmeye devam ediyor.

LGBT'yi meşrulaştırma, dindarlara yönelik hakaret söylemleri, İslam’a dönük nefret ve yanlış içerikli mesajları ile TKP, Türkiye toplumundan ne kadar kopuk bir atmosfer içerisinde yaşadığını gözler önüne seriyor.

Yayınladığı broşürlerde cinsel sapkınlığı meşru kılmayı normal, İslam’a hakaret etmeyi meşru, İslam ve Müslümanlar hakkında yalan ve dezenformatif bilgiyi kasıtlı yaymayı görev bilen TKP’nin amacının Müslümanlardan arınmış bölgeler oluşturmak olduğu anlaşılıyor. 

TKP Kadıköy Yel değirmeni Semt Evi’nin, ‘Kadıköy Nasihat Mektebi’ adlı Kuran Kursu’nun faaliyetlerini mahallede görmek istememesi sonucunda dağıttığı broşürlerde TKP’nin, İslam’a ve Müslümanlara nasıl baktığını ve Müslümanlar için neler planladığını görebiliyoruz.  

‘TKP Kadıköy Yel değirmeni Semt Evi’nin paylaştığı broşürlerdeki şu ifadeler İslam düşmanlığının TKP için hangi boyutta olduğunu açığa çıkarıyor.

TKP broşürlerinde şu ifadelere yer veriliyor. “Mahallemizde çocuklarımızın kuran kurslarında, tarikat evlerinde cinsel istismara maruz kalmasını, fiziksel saldırıya uğramasını istemiyoruz, ‘Kadının ahlaklısı bu şekilde giyinir’, ‘Kadın erkeğinden uzağa yalnız başına “x” km gidebilir’ diyen gericileri istemiyoruz.”

“İstanbul Sözleşmesi için, ‘İslami değerlere savaş’ iddiasıyla sözleşmeden çıkılmalıdır’ diyen şeyhleri mahallemizde görmek istemiyoruz. LGBT’leri sapkın gibi lanse eden, hedef gösteren tarikatları istemiyoruz.”

“Müzik haramdır”, “Heykel haramdır”, “Resim haramdır”… diye dolaşan sanat düşmanı gericilerin mahallemizin sanatçılarına dil uzatmalarını istemiyoruz.”

“Okulu ve kreşi olmayan bir mahallede, bilinçli bir şekilde yerleştirilmeye çalışılan kuran kursları, tarikatlar, mektepler istemiyoruz. Bu listeyi uzatabiliriz, mahallemizin yozlaştırılmasına, gerici güruhlar eliyle sosyolojik yapısının bozulmasına izin vermeyeceğiz. Yeldeğirmeni, kadınların sokaklarda kahkaha atarak gezdiği, hiç kimsenin diğerine giydiğiyle, içtiğiyle, karışmadığı dayanışma ile her sorunun çözülebileceği bir mahalle olarak kalmaya devam edecek. Mahallemizde bu karanlığın vücut bulmasını istemiyoruz ve faaliyet göstermeye başlayan “Kadıköy Nasihat Mektebi” isimli yerin yeniden kapatılmasını istiyoruz.”

Sözde Müslümanları simgelediği iddia edilen “hocaların” giyim kuşamları karkatürize edilerek “mahallemizde tarikat istemiyoruz” cümleleri ve İslam fıkhından bihaber kalmayı tercih eden TKP’nin Müslümanları simgeleyen unsurları açıkça hakaretler ile karalamaya çalıştığı görülüyor.

Kendi dar dünya görüşlerini Müslümanlara ve diğer herkese empoze etmeyi vazife bilen TKP’nin, demokrasi naraları atması ise gevezelikten başka bir anlam taşımıyor olsa gerek!

 

tkp-kadikoy-yeldegirmeni-semt-evi-3.jpg

tkp-kadikoy-yeldegirmeni-semt-evi-2.jpg

tkp-kadikoy-yeldegirmeni-semt-evi.jpg

HABERE YORUM KAT

12 Yorum