1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. İslam düşmanı Pegida, iftar saati camilerin önünde domuz pişirecek
İslam düşmanı Pegida, iftar saati camilerin önünde domuz pişirecek

İslam düşmanı Pegida, iftar saati camilerin önünde domuz pişirecek

Göç ve İslam düşmanı hareketleriyle tanınan "Batı'nın İslamlaşmasına Karşı Vatansever Avrupalılar Örgütü" (Pegida), iftar saatinde Hollanda'daki bazı camilerin önünde domuz pişirerek, mangal partisi yapacağını açıkladı.

01 Nisan 2022 Cuma 18:01A+A-

HAKSÖZ HABER

Aşırı sağcı ve İslam düşmanı Pegida harketi Müslümanların mübarek ayında işleyeceği cürümleri şimdiden anons etmeye başladı.

İftar saatlerinde cami önlerinde buluşup mangalda domuz eti pişirmeyi planlayan İslam karşıtlarına karşı Hollanda'daki Müslüman camialar, belediyelerden, aşırı sağcı örgütün eylemine izin verilmemesini talep etti.

"Ramazan mangal (BBQ) turu" adı verilen ve 12 ayrı kentte gerçekleştirilecek eylem için ilk aşamada 5 şehirde belediyeye başvuru yapıldı. Bu şehir ve önünde eylem yapılmak istenen camiler şunlar: 5 Nisan: Schiedam HDV Muradiye Camii, 6 Nisan: Eindhoven el Furkan Camii, 7 Nisan: Enschede Selimiye Camii, 8 Nisan: Elmalı . Masjid Camii, 9 Nisan: Nijmegen Eyüb Sultan Camii

Pegida'dan yapılan açıklamada, bütün eylemlerin akşam saat 19:00'da başlayacağı belirtildi.

"İslam faşizmine karşı birlikte keyifli bir toplantı yapmak isteyen herkesi, bir şeyler yiyip içmeye davet ediyoruz" diyen İslam düşmanları açıklamasında, “Batı değerlerinin" İslam ve göçmenler nedeniyle aşındığını söyledi. O malum değerlerin neler olduğu merak edilirken, Hollanda’nın bu eylemlere karşı ne yapacağı gündem oldu.

BBC’nin aktardığına göre Eindhoven Belediye Başkanı John Jorritsma, 2019 yılında Pegida'nın aynı içerikteki eylemini yasaklamıştı. Pegida yöneticileri, Mart ayı başında bölge idare mahkemesine başvurarak, yasak kararının geri çekilmesini istedi. Pegida Hollanda lideri Edwin Wagensveld de ülkenin hiçbir yerinde Belediye Başkanı Jorritsma kadar kendilerine direnen yönetici bulunmadığını söylemişti.

Başkan Jorritsma, güvenlik nedeniyle Pegida eylemine izin vermek istemiyor. Yerel medyaya göre başkan, "Provokasyon için gösteri yapmaya gelen insanların şehrimi ele geçirmesine izin vermeyeceğim. Ramazan günü domuz barbeküsüyle buraya gelmeye nasıl cüret edersiniz? Bunu vicdanıma anlatamam ve anlatmayacağım" dedi.

Pegida'nın 2018 yılında iftar saatinde Rotteram'daki Lalel Camii önünde gerçekleştirmek istediği domuz çevirme ve mangal partisi eylemine ise Belediye Başkanı Ahmed Ebutalib tarafından izin verilmişti. Gösterinin yasaklanmasını isteyen Müslüman örgütlerine, bunun "anayasal bir hak" olduğunu belirten Ebutalib, "Temel haklar kısıtlanamaz" gibi absürt bir cevap vermişti.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum