1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'İskilipli Atıf Hoca Milletimizin Vicdanında Aklanmıştır'
'İskilipli Atıf Hoca Milletimizin Vicdanında Aklanmıştır'

'İskilipli Atıf Hoca Milletimizin Vicdanında Aklanmıştır'

MHP'li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, İstiklal Mahkemeleri kurbanı İskilipli Atıf Hoca'yla ilgili hakaret içeren sözlerine başka bir MHP'li başkandan sert tepki geldi.

17 Eylül 2015 Perşembe 20:04A+A-

MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, yaptığı açıklamada 'Dönemin mahkemelerinde hukuk katliamına uğramış, milletimizin vicdanında aklanmış, İskilip’te, Çorum'da, İç Anadolu'da kısaca İslam coğrafyasında şehit olarak kabul gören İskilipli Atıf Hoca için sarf edilen kelimeleri ve hakareti esefle kınıyorum' dedi.

MHP'li Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’nün İskilipli Atıf Hoca’yla ilgili hakaret dolu açıklamalarına tepki gösterdi.  

Serkan Acar, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti: “Ülkemizde yaşanmaya devam eden kritik süreç içerisinde, milletimizin birlik ve beraberliğinin en önemli olduğu şu zaman diliminde, siyasilerimizin kullanacakları her kelimenin, her cümlenin, her konuşmanın çok büyük bir önem arz edeceği böyle bir dönemde Adana Büyükşehir Belediye Başkanımızın yapmış olduğu konuşmada; dönemin mahkemelerinde hukuk katliamına uğramış, milletimizin vicdanında aklanmış, İskilip’te, Çorum'da, İç Anadolu'da kısaca İslam coğrafyasında şehit olarak kabul gören İskilipli Atıf Hoca için sarf etmiş olduğu kelimeleri ve hakareti esefle kınıyorum. Tarih boyunca çeşitli mahkemeler, birçok kararda hatalar yapmış, yanlış kararlar vermiş ve masum kişiler maalesef hak etmediği cezaları almışlardır. Yakın tarihimizde, idam edildikten sonra mahkemesi yapılan çeşitli görüşlere sahip kişiler bunlara birer örnektir. Nasıl 12 Eylül sonrası mahkemelerde, vatanı milleti bölmeye çalıştıkları iddiası ile idam edilen ülkücü şehitlerimiz vatan haini değilse, İskilipli Atıf Hoca da aynı şekilde milletimizin vicdanında temizdir, değerlidir ve vatan haini değildir. Bu vesile ile Sayın Başkan’dan, milletimizin en hassas olduğu bu dönemde söylemlerinden dolayı kırılan kalpleri onarmaya, yanlış anlamaları bertaraf etmeye, milliyetçi ve muhafazakar insanlarımızın değerlerini anlamaya davet ediyorum.”

SÖZLÜ NE DEMİŞTİ?

Sözlü, "Milli mücadele döneminde de bu millet gevşek din adamları görmüştür. Şeyh Sayitleri, Seyit Rızaları, işbirlikçi İskilipli Atıf Hocaları görmüştür. Onlar gibi kalleş ve kancık ruhlu olmayın' demişti.

DEVLETTEN İADE-İ İTİBAR

Şapka Kanunu'na muhalefet ettiği bahanesiyle idam edilen İskilipli Atıf Hoca'ya, yıllar sonra devlet tarafından iade-i itibar verildi. 2009 yılı başında Ankara'da bir park yerindeki yeri bile bilinmeyen mezarı alınarak İskilip'teki Gülbaba mezarlığına taşındı. Mezar yeri değişikliği 2010 yılı başında kamuoyunun bilgisine sunuldu.

Atıf Hoca'ya devlet tarafından bir iade-i itibarda Sağlık Bakanlığı'ndan geldi. Çorum'un İskilip ilçesinde bulunan İskilip Devlet Hastanesi'nin adını İskilip Atıf Hoca Devlet Hastanesi olarak değiştirildi.

STAR

HABERE YORUM KAT