1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. İşkenceci askerlerden bu zulmün hesabı sorulacak mı?
İşkenceci askerlerden bu zulmün hesabı sorulacak mı?

İşkenceci askerlerden bu zulmün hesabı sorulacak mı?

Askerlerin işkencesinde yaralanan 2. Suriyeli genç de hayatını kaybetti! İşkenceci askerlerin akıbeti ise merak konusu!

17 Mart 2023 Cuma 13:15A+A-

HAKSÖZ HABER

Suriye’den Türkiye’ye giriş yapan 8 Suriyeli, asker tarafından gözaltına alındıktan sonra ağır işkenceden geçirilmiş ve bir kişi hayatını kaybetmişti. Yoğun bakımdaki Suriyelilerden birisi daha hayatını kaybetti.

Hayatını kaybeden mültecinin cesedi Bab El hava sınır kapısına teslim edilirken medyaya düşen görüntüler mültecinin ağır işkenceye maruz kaldığını gösteriyor. Yapılan otopsinin izleri de bulunan mültecinin vücudundaki morluklar beyin kanaması geçirmiş olması ihtimalini güçlendiriyor.

Olaya karışan asker ekipleri hakkında başlatılan soruşturmanın akıbeti hakkında ise henüz bir açıklama yok. Kimlerin hangi saiklerle ve bir emir komuta zinciri içerisinde mi işlediğinin açıklığa kavuşturulması gereken bu vahşetin hiçbir şekilde izahı yok!

En azından suçluların en ağır cezaya çaptırılması sayesinde bu tarz cinayetlerin önüne geçilmesi yolunda ilk adımın atılması gerekiyor. Esaslı bir çözüm içinse ırkçı yalanlarla toplumda nefret söylemini hakim kılanlar hakkında hukuk çerçevesinde kapsamlı düzenlemeler gerçekleştirilmeli!

+18

whatsapp-image-2023-03-17-at-12-34-15-1.jpeg

whatsapp-image-2023-03-17-at-12-34-15.jpeg

whatsapp-image-2023-03-17-at-12-34-14-1.jpeg

HABERE YORUM KAT

10 Yorum