1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD’den Zevahiri’ye Cevap: Sapık Yolunu Düzelt
IŞİD’den Zevahiri’ye Cevap: Sapık Yolunu Düzelt

IŞİD’den Zevahiri’ye Cevap: Sapık Yolunu Düzelt

El Kaide lideri Dr Eymen el Zevahiri’nin IŞİD liderlerine açık kapı bıraktığı ve Suriye’de tüm İslami grupları tekfir edip hedef alan yapının Irak’a dönmesi için yaptığı son açıklamaya IŞİD sözcüsü Adnani hakaretlerle karşılık verdi.

13 Mayıs 2014 Salı 16:12A+A-

El Kaide lideri Dr Eymen el Zevahiri’nin IŞİD liderlerine açık kapı bıraktığı ve Suriye’de tüm İslami grupları tekfir edip hedef alan yapının Irak’a dönmesi için yaptığı son açıklamaya IŞİD sözcüsü Adnani hakaretlerle karşılık verdi.

Daha önce El Kaide’nin İbrahim Milletinden ayrıldığını iddia ederek El Kaide’nin dinden çıktığını iddia eden Adnani, yeni açıklamasında Eymen el Zevahiri’nin IŞİD’e Pazar yerlerine ve camilere yönelik saldırılarına karşı çıktığı için hakaret ederek eleştiriyor. Adnani açıklamasında El Kaide liderlerinin IŞİD ile tavsiye kanallarını açık tutmak ve ABD ordusuna karşı saldırıları için övdüğü açıklamalarını da gündeme getirerek Zevahiri ve El Kaide liderlerinin eski liderlerin yolundan saptığı yönünde mesajlar veriyor.

Dr Eymen el Zevahiri’nin daha fazla kan dökülmemesi için yumuşak bir tonlama ile yaptığı açıklamaya karşın Adnani’nin açıklamasının IŞİD’in tavrını ortaya koyduğu görülüyor.  Adnani, El Kaide’nin ABD ve Batı’ya odaklanmak stratejisi gereği İran ve Suudi Arabistan’daki eylem yasakları dolayısıyla da El Kaide’yi kınıyor ve bunun ihanet olduğu imasında bulunuyor.

Adnani açıklamasında Dr Eymen el Zevahiri’nin Nusret Cephesi’ni destekleyerek akan kanlara neden olduğu yönünde suçlamalarda bulunurken IŞİD’in Irak’taki uygulamalarına değinmiyor.

Adnani, Dr Eymen el Zevahiri’nin IŞİD’in El Kaide’ye biatli olduğu dolayısıyla eylemleri ve söylemleri itibariyle emirine isyan ettiği ve baği olduğu yönünde ortaya koyduğu deliller arasında yer alan birçok yerde geçen emirlerimiz ifadesinin sadece safları tek tutmak için söylenen iltifat olduğu iddiasında bulundu.

Adnani, El Kaide’nin 12 bin kişiden oluşan Ebu Hamza el Muhacir liderliğindeki birliğini ABD ve koalisyon güçlerine karşı savaşta IŞİD’e katmasına ve IŞİD’i uzun yıllar açıklamalar ve farklı yollarla desteklemesine rağmen El Kaide’nin kendilerine hiç destek olmadığını iddia etti.

Adnani açıklamasında Dr Eymen El Zevahiri’ye zaman tanıdıklarını ve el uzattıklarını hatasından dönüp hainler olarak tanımladığı Nusret Cephesi’ne desteği çekmesi çağrısında bulundu.  Zevahirinin sizden öncekilere ve sonrakilere örnek olun ve bu çatışmayı durdurun yolundaki sözlerini de alarak kendisine yöneltti.  Adnani Zevahiri’yi fitne tutuşturucusu ve fasık olarak tanımladı ve hainler olarak tanımladığı Nusret Cephesini destekleyerek kâfirleri sevindirdiğini iddia etti ve kendisine gelmesi çağrısında bulundu.

Zevahiri’ye fesada verdiği şeyleri düzeltmesi çağrısında bulunan Adnani, ayrıca sapık yolunu menhecini düzelt çağrısında da bulundu.  Açıklamasında Zevahiri’den Pakistan, Yemen, Afganistan, Mısır ve daha birçok ülke askerini tamamen kâfir ilan etmesi çağrısında bulundu.

İhvan’ı Kâfir İlan Et Çağrısı

Adnani açıklamasında Dr Eymen el Zevahiri’ye İhvan’ı ve Mursi’yi de tamamen kâfir ilan etmesi çağrısında bulundu.  Açıklamasında Mursi için mürted, tağut ve kâfir dedi ve bunu birçok kez tekrarlayarak bu konudaki şiddetlerini göstermeye çalıştı.  Açıklamasında bütün Suriyeli grupları sapık sahveler ilan eden Adnani son derece sert hakaretlerde bulundu.

Mahkemeyi Kabul Etmeyiz

Açıklamasında önce saldırılara diğer tüm İslami grupların başladığını belirten Adnani, Zevahiri’nin ve Ebu Katade, Makdisi, Dr Hani el Sıbai gibi birçok ünlü ismin tarafsız mahkeme çağrısını ise reddetti. IŞİD’in tarafsız İslami mahkemeleri reddetmesi birçok ilim adamı tarafından “Aralarında kendisiyle hüküm vermek için Allah'ın kitabına çağrıldıklarında onlardan bir grup yüz çevirip dönmektedir... Ali İmran:23) ayetine göre sert şekilde eleştirildiği biliniyor.

IŞİD lideri açıklamasında demokratik yöntemleri kabul etmenin İslam dışı olduğunu belirterek dinleyicilere El Kaide’nin demokratik seçimleri yöntem olarak benimsediği yönünde yönlendirmelerde bulundu. Ayrıca Mahmut Abbas, bazı körfez ülkeleri, Suriye’de ABD ile işbirliği yapan bazı isimleri de sayarak sanki Nusret Cephesi’nin bu gruplarla beraber çalıştığı izlenimi vermeye çalıştı.  IŞİD ayrıca El Kaide’nin diğer ülkelerdeki hareketlerine de El Kaide’den ayrılma çağrısı yaptı ve konumlarını ilan etmelerini istedi. 

incanews

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum