1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. IŞİD Sınıra Mayın Döşüyor!
IŞİD Sınıra Mayın Döşüyor!

IŞİD Sınıra Mayın Döşüyor!

Türkiye askerinin sınır ötesindeki keşif operasyonuyla tedirginliği iyice artan IŞİD, kontrol ettiği bölgelerde 50 kilometrelik hat boyunca mayın döşedi. IŞİD’in, bunu yapmasındaki temel sebep ise ani baskın korkusu.

12 Mayıs 2016 Perşembe 06:56A+A-

Yılmaz Bilgen / Yeni Şafak

Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'na bağlı bordo bereli bir ekibin geçtiğimiz günlerde sınır ötesine yaptığı müdahalenin ardından IŞİD’den mayın hamlesi geldi. Pazar gününden bu yana örgüt, kontrol ettiği bölgelerde sınır boyunu mayınladı. Türkiye tarafından olası bir ani müdahale ihtimaline karşı yaklaşık 50 kilometrelik alana mayın döşendi.

Amaç: Baskını Yavaşlatmak

Kilis'e yönelik artan saldırılar sonrası sınır ötesi müdahale ihtimalinin artması, yetkililerin bu yönde yaptığı açıklamalar ve TSK'nın sınır boyunca tahkimatını güçlendirmesiyle birlikte IŞİD, harekete geçti.

Sınırda yoğun mayınlama faaliyetine girişen IŞİD, Kilis'in 18 kilometre güneyinde yatay bir hat izleyerek Karaköprü'den Çobanbey ve oradan da Cerablus yönünde 50 kilometrelik hat boyunca mayın döşedi.

Suriye'den Türkiye'ye geçmeye çalışan sivilleri de tehdit eden yoğun mayınlama çalışmasında öncelikli hedefin, Türkiye tarafından gelecek ani baskınları geciktirmek olduğu belirtiliyor. Sınır boyunda yer alan ağaçlık bölgeler ve evlere de tuzak amacıyla patlayıcılar yerleştirildi.

IŞİD ile PYD Arasında Ticarî Koridor!

IŞİD militanlarının, sınır bölgesine kendi imalleri olan plastik kalıplı elyapımı mayınlar döşediği kaydediliyor. Cerablus'un batı sınırından başlayarak Çobanbey, Hacıveli, Selamlar, Halvaniye, Al Bir, Arap İzza, Ayyaşe, Hacılar ve Ömer Barak, örgüt tarafından mayınlanan bölgeler arasında.

Bu arada IŞİD ve PKK’nın Suriye’deki uzantısı PYD arasında ulaşım kanalı da açıldı. Kontrolü IŞİD'de olan Azez'e bağlı Kefer Nasıh köyü ile PYD'nin direnişçilerden geçtiğimiz günlerde ele geçirdiği Ahraz köyleri arasında ticarî koridor açıldı. Bu adımla birlikte Afrin kantonu ile IŞİD'in kontrolündeki bölgeler arasında ticarî alışveriş dönemi başlamış oldu. Açılan bu yoldan kamyon ve minibüs geçişleri dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT