1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalciler Filistinli bir aileyi darp etti
İşgalciler Filistinli bir aileyi darp etti

İşgalciler Filistinli bir aileyi darp etti

Vefa Haber Ajansı’nın aktardığına göre Filistin’in El Halil kentindeki bir aileye koyun otlatırken işgalci yerleşimciler tarafından saldırı düzenlendi.

30 Kasım 2022 Çarşamba 20:02A+A-

HAKSÖZ HABER

İşgalci yerleşimciler, Salı günü El Halil'in doğusundaki bir Filistinli aileye arazilerinde koyunlarını otlatırken saldırdı.

Darp edilen aile üyesi Raşid El-Tamimi, Filistin topraklarında on iki yıl önce yasadışı bir şekilde inşa edilen yakınlardaki bir İsrail yerleşimi olan Havat Gal'den gelen İsraillilerin kendilerine bahçelerinde çalışırken saldırdığını söyledi.

İşgalcilerin adeta baskın niteliğindeki saldırısında işgalcilerin biber gazı sıktıkları aile üyelerini darp etmeye başladığı İsrailli askerlerin ise olaya seyirci kaldığı ifade edildi.

Aile üyelerinin yaralandığı saldırının ardında işgalci yerleşimcileri koruyan yasalar ve İsrail askerlerinin saldırganlara dönük hiçbir şey yapmaması yatıyor. Vefa Haber Ajansı aile üyelerinin tıbbi tedavi için El Halil'deki hastaneye götürüldüklerini aktardı.

İşgal güçlerinin saldırganları koruması ve topraklarını korumaya çalışan Filistinlileri tutuklaması ile beraber Filistin mülklerine yönelik yerleşimci saldırıları son yıllarda arttı.

Yaklaşık 800 İsrailli yerleşimci, İşgal Altındaki Filistin şehrinin ortasında bulunan Kiryat Arba'da yaşarken, 8400 işgalci El Halil çevresindeki beş yasadışı İsrail yerleşiminde yaşıyor.

Kimi İsrail medyası ve insan hakları gruplarının raporları da İsrail hükümet yetkililerinin, işgalci yerleşimcilerin işgal altındaki topraklarda yürüttüğü Filistin karşıtı faaliyetleri teşvik ediyor.

HABERE YORUM KAT