1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail, Filistinli Milletvekili Cerrar'ı Serbest Bıraktı
İşgalci İsrail, Filistinli Milletvekili Cerrar'ı Serbest Bıraktı

İşgalci İsrail, Filistinli Milletvekili Cerrar'ı Serbest Bıraktı

15 aylık tutukluluğunun ardından serbest bırakılan FHCK üyesi ve milletvekili Halide Cerrar, “İsrail askerlerinin beni tutuklaması doğal çünkü ben Filistin halkının endişelerini dile getiriyorum.” dedi.

03 Haziran 2016 Cuma 16:12A+A-

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC) üyesi ve milletvekili Halide Cerrar, İsrail hapishanesindeki 15 aylık tutukluluğunun ardından serbest bırakıldı.

Batı Şeria'nın Tulkerm beldesi yakınlarındaki Cibara kontrol noktasında serbest bırakılan Cerrar, “İsrail askerlerinin beni tutuklaması doğal çünkü ben Filistin halkının endişelerini dile getiriyorum. İsrail, görüşlerini ifade ettikleri için Filistinlileri gözaltına alıyor ve sosyal medyada yazanları takip ediyor.” dedi.

Cerrar ayrıca, işgalci İsrail hapishanesindeki tutukluların, serbest bırakılmalarını sağlamak için Filistinli gruplara çağrıda bulunduğunu aktardı.

Filistinli milletvekili Cerrar, Nisan 2015'te işgalci İsrail güçlerinin Ramallah'taki evine düzenlediği baskında gözaltına alınmıştı.

İsrail'in “idarî tutukluluk” adını verdiği uygulamayla hiçbir suçlama yöneltilmeden 6 ay hapishanede tutulan Cerrar, daha sonra Aralık 2015'te çıkarıldığı mahkemede “yasadışı örgüt üyesi olmak ve kışkırtıcılık yapmak” suçlamalarıyla 15 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Sputnik

HABERE YORUM KAT