1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgalci İsrail 2000 Yılından Bu Yana 3 Bin Filistinli Çocuğu Öldürdü
İşgalci İsrail 2000 Yılından Bu Yana 3 Bin Filistinli Çocuğu Öldürdü

İşgalci İsrail 2000 Yılından Bu Yana 3 Bin Filistinli Çocuğu Öldürdü

Siyonist İsrail güçleri, 2000 yılının Eylül ayından bu yana 18 yaşın altında üç bin Filistinli çocuğu öldürdü.

22 Kasım 2019 Cuma 09:19A+A-

İnsan hakları kuruluşları, İsrail güçlerinin, Aksa İntifadası'nın başlangıç tarihi olan Eylül 2000'den bu yana 18 yaşın altında üç bin Filistinli çocuğu öldürdüğünü belgeledi. 

Filistin Enformasyon Merkezi'nin haberine göre, Enformasyon Bakanlığı'nın bugün yayınladığı raporda Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle Filistin'deki çocukların İsrail ve Yahudi yerleşimciler tarafından maruz kaldıkları insanlık dışı uygulamalar hakkında ayrıntılı bilgi verildi. 

Rapora göre 29 Eylül 2000 tarihinde başlayan Aksa İntifadası'nın başlangıcından 2019 yılının Ekim ayının sonuna kadar geçen süre içinde 3000 Filistinli çocuk İsrail güçleri tarafından öldürüldü, on binlerce çocuk yaralandı. 16 bin çocuk da tutuklandı. 

Filistin Esir Kulübü tarafından verilen son rakamlara göre hâlen zindanlarda 200 Filistinli çocuk esir bulunuyor. 

2019 yılının başından bu yana İsrail güçleri 18 yaşından küçük 745 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. 

Esir Kulübü ve Esirlerin İşleri Komisyonu tarafından verilen rakamlara göre geçtiğimiz Ekim ayı içinde de İsrail güçleri 75 Filistinli çocuğu gözaltına aldı. 

Gözaltına alınan çocukların %95'i gözaltına alınmaları esnasında veya gözaltına alındıktan sonra işkenceye maruz kalıyor. Gözaltı işlemlerinin çoğu da gece yarısından sonra gerçekleştiriliyor. İsrail güçleri ellerini ve gözlerini bağlayarak götürdükleri çocukları avukatlarından uzak bir şekilde sorgulamaya tabi tutuyor ve kendilerinden isteneni itiraf edinceye kadar işkence ediyor.

 

HABERE YORUM KAT