1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Topraklarında Mursi'ye Destek Gösterisi
İşgal Topraklarında Mursi'ye Destek Gösterisi

İşgal Topraklarında Mursi'ye Destek Gösterisi

Mısır'ın darbeci yönetimini ve yargısını protesto eden 1948 Topraklarındaki İslami Hareket, Tel Aviv'de Mursi'ye destek gösterisi düzenledi.

05 Haziran 2015 Cuma 11:23A+A-

1948'de işgal edilen Filistin topraklarında faaliyet gösteren İslami Hareket'in güney kanadı, Mısır diktatörü Abdülfettah El-Sisi'yi ve Mısır yargısını protesto etmek ve meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek amacıyla gösteri düzenledi.

İslami Hareket üyesi onlarca Filistinli dün Tel Er-Rebi' (Tel Aviv)'deki Mısır Büyükelçiliği önünde toplanarak Mısır yargısının Muhammed Mursi'ye verdiği idam cezasını protesto etti.

Gösteriye katılanlar arasında İslami Hareket Başkanı Şeyh Hammad Ebu Deabis, işgal rejimi parlamentosu Knesset'teki Arap milletvekillerinden Mesud Ğanayim ve Şeyh Abdulhakim Hacı Yahya'nın da bulunduğu ifade edildi.

Gösteriye katılanlar Muhammed Mursi'nin posterlerini taşıyarak Mısır'ın meşru cumhurbaşkanının Mursi olduğunu belirten sloganlar attı.

"Askeri darbenin müftüsü zalim Şevki Allam" yazan pankartlar da taşıyan göstericiler, meşru cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yapılanları şiddetle kınayarak, Abdülfettah El-Sisi ve yandaşlarının politikalarına karşı mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT