1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri Çocuğunu Savunan Filistinli Kadını Darbetti 
İşgal Güçleri Çocuğunu Savunan Filistinli Kadını Darbetti 

İşgal Güçleri Çocuğunu Savunan Filistinli Kadını Darbetti 

İşgal rejimi gazetelerinden Haaretz, bugün yayımladığı bir haberde, “Sınır Muhafızları” adlı işgal güçlerinin Kudüs sakinlerinden Filistinli bir kadının yüzünü ve kafatasını parçalayarak hayatını cehenneme çevirdiğini yazdı. 

24 Aralık 2019 Salı 18:48A+A-

Gazeteye konuşan Kudüs’ün kuzeydoğusundaki El-İseviyye beldesi sakinlerinden 36 yaşındaki Rina Derbas, olayın yaklaşık bir buçuk ay önce oğlunun gözaltına alınmasına engel olmaya çalışırken gerçekleştiğini söyledi. 

Derbas, evine döndüğünde işgal askerlerinin 14 yaşındaki oğlunu tuttuklarını ve gözaltına almaya çalıştıklarını gördüğünü, askerlerin oğlunun eşkâlinin işgalcilere taş atan bir çocuğun eşkâline uyup uymadığını kontrol edeceklerini söylediklerini, ellerindeki eşkâlin oğlununkine uymamasına rağmen keyfi olarak oğlunu gözaltına aldıklarını bildirdi. 

Oğlu polis aracındayken askerlerle konuşmaya çalıştığını belirten Derbas, bu sırada askerlerden birinin silahının dipçiğiyle yüzüne vurduğunu ve bilincini kaybettiğini, Hadassah Ein Kerem Hastanesi’ne kaldırıldığını, aldığı darbeyle burnunun ve kafatasının kırıldığını ifade etti. 

Zor bir ameliyat geçirdiğini ve kafatasına platin konduğunu bildiren Derbas, kafasına aldığı darbenin zararını gidermek için ileride de ameliyat olmak zorunda kalacağını kaydetti. 

Filistinli kadının kocası, eşinin aynaya her bakışında ağladığını söylerken, Derbas’ın ifadesinde “Hayatım kâbusa dönüştü” dediği belirtildi. 

Filistin Enformasyon Merkezi 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum