İşgal güçleri Caba’ arazilerinden 5 dönüme el koymak için askeri emir yayınladı

İşgal güçleri Caba’ arazilerinden 5 dönüme el koymak için askeri emir yayınladı

İşgal güçleri Kudüs kentinin kuzeyinde yer alan Caba’ beldesine ait arazilerden 5 dönüm 283 metrekareye askeri amaçlarla kullanılacağı gerekçesiyle el koymak için askeri emir yayınladı.

Askeri emre göre El-Mıntar, Ra’su’l-Merac ve Şiabu’l-Ğazul bölgelerinde el konulacak arazinin 725 metre uzunluğunda ve el koyma emrinin 31 Aralık 2028’e kadar geçerli olduğu belirtildi.

Kudüs Valiliği konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kararın Yahudi yerleşimciler için inşa edilecek olan, Caba’ kontrol noktası yakınlarındaki Cadde 60’tan ırkçı ayrım duvarına kadar uzanan ve Filistinlilerin toprakları üzerinde kurulu Nece Yaakov Yahudi Yerleşkesi hizasından geçen yol planları çerçevesinde alındığına dikkati çekti.

Askeri el koyma emirlerinin sahada yeni emrivakiler oluşturmak için kullanıldığına işaret eden Kudüs Valiliği, Filistinlilerin arazilerine el konulduğunu ve Yahudi yerleşimcilerin kullandığı yol ağlarının genişletildiğini, bu şekilde Filistin köylerinin ve beldelerinin çevreleriyle bağlantılarının koparıldığını ifade etti.

Kudüs Valiliği, Yahudi yerleşimciler için yol açma projelerinin işgal rejiminin iddia ettiği gibi sadece askeri planlarla sınırlı olmadığını, bilakis Filistinlilerin topraklarını gasp ederek Yahudi yerleşkelerini Kudüs’e bağlama ve ilhak planlarıyla ilişkili olduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir