1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. İşgal Güçleri Batı Yaka’da Biri Kadın Milletvekili 12 Kişiyi Gözaltına Aldı
İşgal Güçleri Batı Yaka’da Biri Kadın Milletvekili 12 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal Güçleri Batı Yaka’da Biri Kadın Milletvekili 12 Kişiyi Gözaltına Aldı

İşgal güçleri dün gece ve 31 Ekim Perşembe erken saatlerde Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlar sırasında aralarında Filistinli kadın milletvekili Halide Cerrar’ın da olduğu 12 kişiyi gözaltına aldı. 

01 Kasım 2019 Cuma 00:50A+A-

İşgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde Halk Cephesi üyesi Filistinli kadın milletvekili Halide Cerrar’ı Ramallah’taki evine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı ifade edildi. 

Yerel kaynaklar, 70’ten fazla işgal askerinin saat 03.00 civarında 12 askeri araçla Cerrar’ın Ramallah kent merkezindeki El-İrsal bölgesinde bulunan evini kuşattığını ve kadın milletvekilini gözaltına alıp götürdüğünü söyledi. 

Milletvekili Halide Cerrar’ın Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altındaki en büyük ikinci grup olan Filistin Halk Kurtuluş Cephesi (FHKC)’nin önde gelen liderlerinden olduğu belirtildi. Cerrar, işgal rejimi zindanlarında 20 ay idari hapis cezasıyla esir tutulduktan sonra 28 Şubat’ta serbest bırakılmıştı. 

İşgal güçlerinin ayrıca Halk Cephesi liderlerinden yazar Ali Ceradat’ı Ramallah’ta, eski esir Verd Abde’yi Kefer Nime beldesinde ve Ammar Sabah’ı Ummu Safa köyünde evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldığı kaydedildi. 

İşgal güçlerinin bu sabah Beytlahim’deki Ayide Kampı’na baskın düzenleyerek üç genci gözaltına aldığı öğrenildi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT