1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. ISESCO Filistinli Çocuğun Kaçırılıp Katledilmesini Kınadı
ISESCO Filistinli Çocuğun Kaçırılıp Katledilmesini Kınadı

ISESCO Filistinli Çocuğun Kaçırılıp Katledilmesini Kınadı

Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılıp işkence edildikten sonra katledilen Muhammed Ebu Hudayr ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor.

05 Temmuz 2014 Cumartesi 19:53A+A-

HAKSÖZ-HABER

İslamî Eğitim, Bilim ve Kültür Organizasyonu (ISESCO), Muhammed Ebu Hudayr adındaki Filistinli çocuğun evvelki gün Kudüs’te sabah namazına giderken Siyonist çeteler tarafında kaçırılıp öldürülmesini kınadı.

Filistin Enformasyon Merkezinde yer alan habere göre işlenen cinayet üzerine bir açıklama yapan ISESCO şunları belirtti: “Bu barbar ve hunharca cinayetin uluslararası camia tarafından kınanması ve faillerinin de bulunup cezalandırılmaları gerekir. Bu cinayet, çocuğa karşı şiddeti, fiziki ve psikolojik işkenceyi yasaklayan Birleşmiş Milletler’in 1989 yılında kabul ettiği Çocuk Hakları’yla ilgili maddelere aykırıdır.”

Yıllardır zulüm ve cinayet işleyen işgal rejimine karşı Filistin halkının korunmasını isteyen ISESCO, bu halkın başkenti Kudüs olacak devletini kurması için de kendisine gereken desteğin verilmesini istedi.

İki gün önce sabah namazına giderken Yahudi yerleşimciler tarafından kaçırılan 15 yaşındaki Muhammed Ebu Hudayr işkence edildikten sonra öldürülmüş ve cesedi yakılmış olarak bulundu.

Muhammed Ebu Hudayr, acılı ailesi ve cenazesinden kareler:

abu-khudair-muhammed-ebu-hudayr.jpg

 

HABERE YORUM KAT