1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçının yalan günlüğünde bugün: "Bana suikast düzenleyecekler"
Irkçının yalan günlüğünde bugün: "Bana suikast düzenleyecekler"

Irkçının yalan günlüğünde bugün: "Bana suikast düzenleyecekler"

​​​​​​​Ümit Özdağ'ın suikast iddialarına İsmail Çataklı'dan tepki: Allah akıl fikir versin

10 Aralık 2022 Cumartesi 20:17A+A-

Yalan ve iftira makinası Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ TBMM'de yalana sarılarak kendisine yönelik suikast düzenleneceğini iddia etti. Özdağ konuşmasına İçişleri Bakanı Soylu ve MİT Başkanı Hakan Fidan'ı da hedef aldı. Bu iddialar sonrası İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Özdağ'ı savcılığa gitmeye davet ederken "Mert bir iddia sahibinden beklenen davranış, kaynak gösterdiği kişilerle birlikte savcılığa gitmesidir. Allah akıl fikir versin!" ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yardımcısı İsmail Çataklı sosyal medya hesabından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın suikast iddialarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

Çataklı paylaşımında iddiaları yalanlarken "Kendisine suikast düzenleneceğine yönelik istihbari bir bilgi söz konusu değildir." ifadelerini kullandı.

ÇATAKLI'NIN PAYLAŞIMI:

"Malum şahıs uzun zamandır sürdürdüğü iftira ve yalanı, bugünün gündeminden istifade ederek, kendini gösterme gayretiyle Gazi Meclisin mehabetine yakışmayacak şekilde dile getirmiştir.

Kendisine suikast düzenleneceğine yönelik istihbari bir bilgi söz konusu değildir.

İlginin iddiasını Milli İstihbarat Başkanlığı'na iletmesi üzerine, MİT Başkanlığı da iddiayı Bakanlığımıza göndermiştir.

Bakanlığımızca da Cumhuriyet Başsavcılığına hem iddianın gereğinin araştırılması hem de ilgilinin attığı iftiranın gereğinin yapılması için başvurulmuştur.

Mert bir iddia sahibinden beklenen davranış, kaynak gösterdiği kişilerle birlikte savcılığa gitmesidir. Allah akıl fikir versin."

HABERE YORUM KAT

2 Yorum