1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Irkçılık genlerine işlemiş gibi! Sorsanız bir de 'Müslümanız' derler!
Irkçılık genlerine işlemiş gibi! Sorsanız bir de 'Müslümanız' derler!

Irkçılık genlerine işlemiş gibi! Sorsanız bir de 'Müslümanız' derler!

İYİ Parti isimli siyasi oluşum ırkçılığa o derece saplanmış ki; Türkiye’nin Azerbaycan konusundaki haklılığının altını çizerken bile iktidarın dış siyasette müslüman halkların maslahatına izlediği politikaları ötekileştirebiliyor.

06 Ekim 2020 Salı 21:44A+A-

HAKSÖZ-HABER

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Buradaki konuşmasında hükümetin Azerbaycan-Ermenistan geriliminde tutumunu haklı bulduğunu belirten Meral Akşener, en haklı olunabilecek bu hususta bile ırkçılık yapmaktan geri kalmadı. Neymiş, hükümet “İhvan coğrafyası”nı bir kenara bırakıp yüzünü “Türk Dünyası”na çevirmeliymiş!

İki sözünden biri ümmetçi duruş, İhvan, İslami hareket hazımsızlığı ve hemen tüm siyaseti Suriyeli düşmanlığından ibaret olan bu ırkçı kafaya “Allah ıslah etsin” demekten gayrı ne söylenebilir ki?

*

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bahse konu sözleri:

"Umarım ki, bu vesileyle gözlerini, gönüllerini ve akıllarını, ihvan coğrafyasından alıp, Türk Dünyası'na çevirirler. Umarım ki, geçmişimizin ve geleceğimizin bu kutlu coğrafyasının, ne anlama geldiğini anlarlar. Ve umarım ki; geçmişte attıkları, kardeşliğimizin ruhuna aykırı adımları, bir daha tekrarlamazlar. Desteğimizle birlikte, aynı zamanda iktidarı uyarmak istiyorum: Bu konuda, tek bir devletle değil, taraf olabilecek tüm devletler ve kuruluşlarla diplomasi yürütülmeli. Aklı devreye sokmak ve sonuç alacak adımlar atabilmek çok önemli. Azerbaycan'ın haklılığı en büyük gücümüz. Bu gerçeği, doğru zaman ve zeminlerde ortaya koyabildiğimiz takdirde sonuç alabiliriz. Ermenistan'ın işgalci olduğu gerçeği, Azerbaycan topraklarının 5’te birinin işgal altında olduğu gerçeği, elimizdeki en önemli kozdur. Bu kozu akıllıca kullanmalı, Ortadoğu politikalarındaki beceriksizliği tekrar etmemeliyiz."

 

HABERE YORUM KAT

7 Yorum