1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Irkçılığı köpürtmenin klasik taktikleri
Irkçılığı köpürtmenin klasik taktikleri

Irkçılığı köpürtmenin klasik taktikleri

2 Suriyeli sapığın küfürleri üzerinden tüm muhacirleri hedef tahtasına oturtan ırkçılar bu ülkede her gün sayısız Türk vatandaşının sapkın eylemler işlediğini görmüyor mu?

05 Ocak 2022 Çarşamba 10:46A+A-

HAKSÖZ HABER

Irkçılığın bir hastalık olmaktan öte bir akılsızlık, daha doğrusu sapkın bir akıl yürütme biçimi olduğu ortada. Gün geçmiyor ki ırkçı çevreler içinde ‘Suriyeli’ geçen bir ‘haber’ üzerinden içlerindeki nefreti, kötülüğü köpürtüp ortalığa saçmasın!

Bu kirli kampanyaların yürütücüleri her defasında çirkin bir fiil işleyen bir Suriyeli üzerinden tüm Suriyeli muhacirleri suçlayıp, mahkum ediyorlar. Oradan kalkarak bu insanların artık ülkeden atılması gerektiğine dair insanlık dışı taleplerini yükseltiyorlar. Ama aynı çevreler bu ülkede her gün işlenen sayısız suçun, çirkin fiilin, iğrenç eylemin faillerinin Türk kökenli olmaları durumunda ise bu eylemleri şahsi eylemler şeklinde görüyor, suçu genelleştirme yoluna gitmiyorlar.

İşte mahiyeti belli olmayan bir video görüntüsü üzerinden yine benzer bir kampanya ile karşı karşıyayız. Suriyeli oldukları bildirilen 2 genç telefonda bir kişiyle küfürlü bir konuşma gerçekleştiriyor ve bu esnada Türk kadınlarına yönelik iğrenç sözler sarfediyorlar. Tipleri ve konuşma tarzlarından bu kişilerin ahlaksız, dengesiz tipler olduğu çok açık. Belki de uyuşturucu müptelası olduklarından bu tür iğrenç haller sergiledikleri de düşünülebilir. Görüntüler üzerine harekete geçen polisin bu kişilerden birini İzmir’de, diğerini ise Didim’de gözaltına aldığı ve haklarında adli süreç başlatıldığı biliniyor.

Buraya kadar her şey sıradan sayılabilir. Yaklaşık 5 milyon Suriye kökenlinin bulunduğu bir ülke burası. Bu kadar büyük nüfusun içinde çok sayıda kriminal tip barındırması anlaşılabilir bir şey.

Garip olan birkaç kişinin sapkınca tutumunu tüm Suriyelilere yüklemeye çalışan zihniyetin yürüttüğü kampanya. Bunu yapanlar suçun şahsiliğini görmezden geliyor ve birkaç kişinin çirkinliğini tüm Suriyeli muhacirlere teşmil ediyorlar.

Oysa şöyle düşünmek gerekmez mi? Bu ülkede her gün sayısız suç işleniyor. İğrenç fiiller duyuluyor. Cinayet, yağma, hırsızlık, tecavüz vs. Peki bu filleri işleyen kişiler üzerinden o kişilerin mensubu olduğu aile, topluluk, şehir, kavim suçlanıyor mu? Hayır! Zaten bu çok mantıksız ve adaletsiz bir iş olurdu.

Peki aynı hassasiyet Suriyelilere gelince neden işletilmiyor ve suçun şahsiliği ilkesine riayet edilmiyor?

Çünkü onlar Türk değil! Onlar her türlü hakarete, aşağılamaya, küfre layık yabancılar! Biz onlara topluca her türlü sövgüde bulunabiliriz ama onların bir teki bile bize hakaret ve küfür edemez!

İşte bu zihin yapısı o görüntülerde iğrenç sözler sarfeden sapık 2 Suriyeli gençten kesinlikle daha az sapık değil!

HABERE YORUM KAT

3 Yorum